1999-12-15

Turvamatto henkilösuojaksi

Ruotsalaisen Jokab Safety AB:n turvamatto ASK soveltuu henkilösuojaksi vaarallisilla alueilla. Matto huomaa välittömästi, kun sen päälle astutaan, ja pysäyttää vaaralliset koneet.
Matto on rakennettu kerrosperiaatteella. Siihen kuuluu PVC:stä, alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu pohjalevy. Painekytkinosa koostuu kahdesta johtavasta levystä, joiden välissä on eristyskerros. Päällimmäisenä on kohojuovitettu tai -neliöity kumimatto. Turvamatto kiinnitetään alustaan joko alumiinisella z-reunalla tai luiskareunalla. Luiskarakenteessa on kanava kytkentäkaapeleille.
Turvamatto kytketään valvontayksikköön kaksijohdinkaapelilla. Kun turvamattoa painetaan aktiiviselta alueelta, johtavat levyt koskettavat toisiaan ja aiheuttavat turvareleen päästämisen sekä lähettävät pysäytyssignaalin koneen ohjauksen turvapiiriin. Vaaralliset liikkeet pysähtyvät. Turvamatolla voidaan suojata suurimmillaan 10 neliömetrin alue. Maton mekaaninen elinikä on 24 miljoonaa toimintoa. Matto on varma henkilösuoja puristimien, robottien, tuotantolinjojen ja koneiden ympärillä.
– Lisätiedot: Juha- Elektro Oy, Helsinki, puh. 09- 478 411.

Tietoa yrityksestä: Juha-Elektro Oy