2000-11-09

Käyttäjän puhe laukaisee kameran

Kolmessa 360 astetta kääntyvässä ToUcam-sarjan web-kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, joka lähettää käskyn kameran laukaisevaan puheentunnistustoimintoon. Puheentunnistus perustuu freespeech-tekniikkaan. Sarjan mallit ovat ToUcam Pro, ToUcam Fun ja ToUcam XS. Vuodenvaihteessa markkinoille tulee skannaustoiminnolla varustettu ToUcam Pro Scan -malli.
ToUcam Pro -malli ottaa maksimi 60 VGA-kuvaa sekunnissa. Kamera ottaa myös tavallista still-kuvaa 1 280x960 pisteen tarkkuudella. Cmos-sensoriin perustuva Fun-malli ottaa 30 VGA-kuvaa sekunnissa. XS-versio, joka perustuu myös cmos-tekniikkaan, on tarkoitettu käyttäjälle, joille riittää yksinkertaisempi vaihtoehto.
Web-kameroissa on laaja valikoima internet-ohjelmistoja. Mukana tulevat ohjelmat videosähköpostin lähettämiseen, chat-yhteydenpitoon, videoneuvottelujen pitoon ja kuvien käsittelyyn. Pro-mallin mukana on lisäksi ohjelma kehittyneempään kuvankäsittelyyn. Kaikissa kameroissa on startmenun painike, jolla kaikki ohjelmat käynnistyvät.
Lisätietoja: Philips PC Peripherals, Helén Wejkner-Lundgren, +46 8 5985 2000.