2003-12-16

Esri ja Erdas-ohjelmistoliiketoiminta Novosta ESRI Finland Oy:lle

Esrin ja Erdasin ohjelmistojen Suomen ja Viron edustus siirtyy Novosta ESRI Finland Oy:lle, jonka ruotsalainen GISFocus Holding AB perustaa Suomeen. GISFocus Holding omistaa myös Esrin ja Erdasin jälleenmyyjän ESRI Sweden AB:n Ruotsissa.

Novo on toiminut yhdysvaltalaisten ESRI:n (Environmental Systems Research Institute, Inc) ja ERDAS Inc'n paikkatieto-ohjelmistojen edustajana Suomessa ja Virossa. Toimintaan on sisältynyt myös ohjelmistojen tuki, ylläpito ja tuotekoulutus. Paikkatieto-ohjelmistojen suurimpia käyttäjiä ovat esimerkiksi ympäristöviranomaiset, tiehallinto ja merenkulkulaitos sekä kaupan ja liike-elämän organisaatiot.

Novo luopuu ohjelmistotuote-edustuksesta, koska se ei kuulu Novon ydinliiketoimintaan.
"Keskitymme nyt ESRI:n kumppanina asiakaskohtaisiin järjestelmiin ja erityisesti julkisen liikenteen opastusratkaisuihin, joista tunnetuin on pääkaupunkiseudullakin käytössä oleva Reittiopas. Toinen kasvava alue ovat viranomaiskäyttöön tarkoitetut hälytyskeskus- ja kommunikaatioratkaisut", kertoo palvelujohtaja Ilkka Kukkonen Novosta.

Liiketoimintakaupan mukana ESRI Finlandiin siirtyy Novosta yhdeksän henkilöä. Kauppa allekirjoitettiin 16.12.2003, ja järjestelyn on tarkoitus astua voimaan 1.1.2004 alkaen.
"Olemme keskittyneet Esrin ohjelmistoliiketoimintaan jo useita vuosia ja olemme tyytyväisiä voidessamme nyt perustaa tätä varten yhtiön myös Suomeen. Kun ESRI Finland aloittaa toimintansa vuoden alussa, olemme valmiita tukemaan ohjelmistojen käyttäjiä ja heidän liiketoimintaansa", sanoo GISFocus Holdingin toimitusjohtaja Rickard Zetterberg, joka toimii myös ESRI Finlandin toimitusjohtajana.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy