2003-03-03

Karttapalvelu opastaa äänestäjiä

NOVON VÄESTÖREKISTERIKESKUKSELLE TOTEUTTAMA KARTTAPALVELU OPASTAA ÄÄNESTÄJIÄ

Novo on toteuttanut Väestörekisterikeskuksen internet-sivuilla toimivan karttapohjaisen äänestyspaikkapalvelun. Sen avulla äänestäjät voivat hakea kartalta sekä ennakkoäänestyspaikkojen että vaalipäivän äänestyspaikkojen sijainnit, osoitteet ja aukioloajat. Maksuton palvelu löytyy osoitteesta www.vaestorekisterikeskus.fi, Eduskuntavaalit 2003 - äänestyspaikkapalvelu.

Ennakkoäänestyspaikka haetaan käyttämällä hakukriteerinä kunnan nimeä. Kohteet tulevat kartalla näkyviin keltaisina palloina. Palloa näpäyttämällä saadaan selville äänestyspaikan käyntiosoite ja aukioloajat. Käyttämällä hakuehtona osoitetta löytyvät esimerkiksi kodin tai työpaikan lähellä sijaitsevat ennakkoäänestyspaikat.

Vaalipäivän äänestyspaikkaa haettaessa annetaan hakuehdoksi kunnan nimi ja osoite, jossa asui vakinaisesti 24.1.2003. Äänestyspaikan osoite tulee näkyviin, kun näpäytetään kartalla olevaa keltaista palloa.

Palvelussa hyödynnetään Novon koko Suomen kattavaa, laadukasta rasterikarttasarjaa. Kartat ja niihin liittyvä toiminnallisuus tuotetaan palveluun Novon Mapser-paikkatietopalvelimelta, jonne on tallennettu myös Väestörekisterikeskuksen omat, palvelussa tarvittavat aineistot. Myös äänestyspaikkapalvelun sivusto haetaan Väestörekisterikeskuksen internet-sivuille Novon Käyttö- ja verkkopalvelut -yksikön palvelimilta.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy