2004-10-08

Uusi tietojärjestelmä tehostamaan Vantaan työterveyshuollon toimintaa

Vantaan kaupunki ottaa työterveyshuollossaan käyttöön WM-data Novon toimittaman terveydenhuollon tietojärjestelmän. Järjestelmä otetaan käyttöön tammikuussa 2005. Nyt tehty sopimus on voimassa vuoden 2009 loppuun.

Uudelta tietojärjestelmältä edellytettiin Kelan hyväksynnän lisäksi soveltuvuutta Vantaan kaupungin tietotekniseen ympäristöön ja Vantaan kaupungin työterveysyksikön toimintaan.

"Tärkeimpänä laadullisena kriteerinä oli ratkaisun toteutus- ja toimintavarmuus ja näihin liittyvien riskien hallinta. Yksi tärkeä vaatimus oli myös järjestelmän käyttäjäystävällisyys", sanoo työterveysjohtaja Petri Lahdentausta Vantaan kaupungilta.

Käyttöönottovaiheessa yhtäaikaisia käyttäjiä järjestelmässä on noin 35. Vantaan työpaikkaterveydenhuolto tuottaa työterveyspalvelut noin 12 000:lle henkilöasiakkaalle ja noin 400 asiakasyritykselle.

"Tietojärjestelmä tehostaa oleellisesti työterveyshuollon toimintaprosesseja", sanoo työterveyshoitaja Pirjo Eskola Vantaan kaupungilta.

Tietojärjestelmäratkaisu toteutetaan ASP-palveluna.

"ASP-palvelusopimus tarkoittaa, että WM-data Novo vastaa palvelinteknologiasta, palvelinylläpidosta, käyttöönotettavan SoftMedic-järjestelmän tietokantojen hallinnasta sekä sovellusten ja taustarekisterien päivityksestä. Vastaamme myös palvelun tietoturvasta ja kokonaiskäytettävyydestä. Järjestelmää voidaan hyödyntää myös turvallisin mobiiliyhteyksin", sanoo kehitysjohtaja Harri Talvio WM-data Novosta.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy