2005-09-07

Uutta helppoutta ohjaukseen Ex-tiloissa Luciferilta

Yrityksen tuotekuva Kontram Oy - EExPress toimilaiteohjauksiin

EExPress on markkinoiden ainoa keveä ratkaisu toimilaiteohjauksiin räjähdysvaarallisissa tiloissa. EExPress on Parker Lucifer -tehtaan kehittämä uusi, patentoitu ja ainutlaatuinen ratkaisu venttiilitoimilaitteiden ohjaamiseen räjähdysvaarallisissa tiloissa. EExPress mahdollistaa magneettiventtiiliblokin asentamisen suoraan tilaluokkien 1 ja 2 ympäristöön ilman että venttiileitä tarvitsee sijoittaa erilliseen, kalliiseen paineellistettuun EEx-kaappiin tai että niitä tarvitsisi putkittaa hankalasti pitkien matkojen päästä toimilaitteille.

Magneettiventtiileitä ohjataan Profibus DP protokollalla joko kuparijohdinta tai valokuitua apuna käyttäen. Toimilaiteiden asentorajojen signaalitieto voidaan välittää samassa väylässä takaisinkytkentänä ohjauslogiikalle tai -järjestelmälle. Venttiiliblokki toimii itsenäisesti, väylältä tulevia ohjaustietoja noudattaen, ja omaa sisäistä tilaansa valvoen. Sisäistä valvontaa täydentää monipuolinen diagnostiikka, jonka avulla käyttäjä on aina tietoinen venttiiliensä tilasta ja toiminnan täsmällisyydestä.

Uusi Luciferin EExPress magneettiventtiiliratkaisu soveltuu erityisesti kemian, lääketeollisuuden ja jalostamoiden magneettiventtiilitarpeisiin. Se pienentää asennuskustannuksia vähentyneen johdotuksen ja barrieri-säästöjen takia. Se tekee tarpeettomaksi pitkät, viivettä aiheuttavat toimilaitesyöttöputkitukset, se lisää käyttöturvallisuutta ja poistaa monia kunnossapidon kannalta kriittisiä pisteitä.

Käyttäjän kannalta EExPress mahdollistaa vaarallisten tilojen 1 ja 2 magneettiventtiilitarpeen täydentämisen mitään ilman monimutkaisia erikoisjärjestelyjä. Se toimii näissä – toisille päänvaivaa tuottavissa olosuhteissa – kuin kotonaan, sillä se on vain niitä varten suunniteltu.

Tietoa yrityksestä: Kontram Oy