2005-04-11

Vaihetehomittari vaativaan ammattikäyttöön

Yrityksen tuotekuva Kontram Oy - Yokogawa CW240 3-vaihetehomittari

CW240:llä voidaan mitata virtaa ja jännitettä 3-vaiheverkon kaikista vaiheista ja N-johdosta aidosti. Tehomittaukset, -analysointi, hetkellisarvojen näytteenotto ja tietojen päivitys mittarin näytölle suoritetaan kaikki reaaliaikaisesti. Kuorma voidaan mitata 1 - 4 systeemistä (4xU, 4xI). SCOTT-kytkentä mahdollistaa mittauksen 1-vaihe- ja 3-vaihekuormasta samanaikaisesti. Mittari soveltuu myös energiankulutuksen seurantamittauksiin (hetkelliset arvot, U, I, tehot, energiat) huippuarvojen selvittämiseksi ja esim. pääsulakkeen koon määrittämiseksi. Laitteessa on selkeä, valaistu 5.7” LCD-näyttö. Aaltomuotoja voidaan zoomata.

CW240:n tarkistustoiminto varmistaa oikean kytkennän, asetukset ja mittauksen oikeellisuuden. Jännitemittausalueet ovat 1000 Vrms ja virtamittausalueet 3600 Arms saakka. CW240 voi mitata myös vuotovirtoja, sillä pienin virtamittausalue on 200.0 mA (μA resoluutio). Isolla LCD-näytöllä on helposti tarkasteltavissa aaltomuodot (U ja I, 3xU tai 3xI) ja 3-vaiheinen vektorinäyttö hetkellisarvoilla. Mittarin suureita ovat mm. jännite, virta, näennäisteho, pätöteho, loisteho, tehokerroin-vaihekulma, taajuus, energia, jännitekuopat ja -kohoumat. CW240 esittää selkeästi harmoniset yliaallot ja niiden suuruuden.

Mittaustiedot voidaan tallentaa lyhyeltä tai pitkältä aikaväliltä. Siirrettävänä massamuistina käytetään Compact Flash –muistikorttia (64-512 MT), joten seurantamittauksia voidaan tehdä jopa kuukausia. Lisäksi käytettävissä on RS232-liitäntä mittaustietojen tai –asetusten siirtoon. Mittaustiedostot ovat siirrettävissä esim. Exceliin. Jos monivaihemittausten yhteydessä on saatava tietoa lämpötilasta ja valaistusvoimakkuudesta, on CW240:ssa optiona analogiset sisääntulo- ja ulostulokanavat (2/4). Yokogawa (Japani) on johtava tehomittareiden ja –analysaattoreiden valmistaja.

Tietoa yrityksestä: Kontram Oy