2007-10-31

Vasathermistä Stravent Oy

Kansainväliseen kasvuun ympäristöystävällisen tekniikan ja kotimaisen osaamisen avulla

Syksy tuo paljon uutta tullessaan 10-vuotiaalle Vasathermille


Tänä vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta Vasatherm Finland Oy:n nykymuotoisen liiketoiminnan alkamisesta. Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme hyvästä yhteistyöstä ja luottamuksesta, jonka avulla olemme saavuttaneet nykyisen vahvan asemamme suomalaisella ilmanvaihtoalalla.

Vuosi 2006 oli monen merkittävän kehitysaskelen vuosi. Tärkeä etappi oli oman valmistustoiminnan aloittaminen viime syksynä Softflo-tuotteiden valmistusoikeuksien siirryttyä Vasatherm Finland Oy:lle. Lisäksi Vasathermin ”Wall Confluent Jets” -kerrostava ilmanvaihto palkittiin parhaana ideana Tuottava idea 2006 -kilpailussa Uudenmaan yrityssarjassa.

Myös yhtiön johdossa tehtiin muutoksia. Yhtiön kasvettua ja kehityttyä nykyiseen vahvuuteensa, siirryin hallituksen puheenjohtajaksi, ja toimitusjohtajan tehtävissä aloitti Janne Jokivuori.

Nyt on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Ilmastointiala kehittyy nopeasti, energiatehokkuus on entistä tärkeämpiä ja asiakkaidemme vaatimukset monipuolistuvat jatkuvasti. Haluamme varmistaa, että olemme jatkossakin alan ykkönen kerrostavassa ilmanvaihdossa ja otamme siksi uusia kehitysaskelia toisen vuosikymmenemme alkaessa:

Vasathermin nimi muuttuu Stravent Oy:ksi
1.11.2007 otamme käyttöön uuden nimen, joka kuvaa paremmin kasvavaa vientiämme ja yhä kansainvälisempiä markkinoita. Lisäksi toimintaa selkeyttää, että yhtiöllä ja pääteknologialla on sama nimi. Tällä hetkellä myynnistämme jo 20 % menee vientiin. Tavoitteenamme on kasvaa yhdeksi merkittäväksi toimijaksi ilmanvaihdon päätelaitteiden markkinoilla Euroopassa. Tällä hetkellä tuotteita viedään jo Ruotsiin, Italiaan, Englantiin, Sveitsiin, Tanskaan ja Viroon.

Yhtiö muuttaa Olariin
Muutamme uusiin toimitiloihin Olariin. Uusi osoitteemme 1.11.2007 lähtien on Olarinluoma 7, 02200 Espoo.

Vahvaa kokemusta hallitukseen
Tähän asti yrittäjävetoisena perheyhtiönä toiminut Vasatherm vahvistaa hallitustaan uusilla jäsenillä. Näin pyrimme vahvistamaan tukea ja päätöksentekoa operatiiviselle johdolle vaativassa markkinatilanteessa. Uudet jäsenet ovat alan tunnettuja ammattilaisia: Per Gylling edustaa kokemuksellaan teknistä maahantuontia ja tukkukauppaa ja on logistiikan hyvin tunteva osaaja. Toinen uusi jäsen on Tommy Jernberg, joka tuntee erinomaisesti ilmanvaihdon Ruotsin ja Euroopan vientimarkkinat. Tommy on toiminut mm. Haltonin vetäjänä Ruotsissa yli 10 vuotta.

Henkilöstömuutoksia
Vahvaa kasvuvaihetta ja myyntiä tukemaan on tehty seuraavia henkilöstömuutoksia:

• DI Jorma Johansson on nimitetty yrityksen suunnittelupäällikön tehtävään. Hän vastaa myynnin tukena ratkaisujen teknisestä toimivuudesta ja energiaystävällisyydestä.

• Yrityksen talouspäälliköksi on nimitetty kauppatieteen maisteri Elena Kaonpää 2.1.2008 lähtien. Elena Kaonpään tehtäviin kuuluu yrityksen maksuliikenne, raportointi ja kirjanpito. Tämän lisäksi hän avustaa yrityksen johtoa viestinnässä ja toimii hallituksen kokousten sihteerinä.

• Stravent-tekniikasta vastannut Bengt Sellö täyttää joulukuussa 70 vuotta ja jättää tekniikan kehittämisen nuorempien kollegoiden käsiin. Yrityksen tuotekehityksestä ja tutkimuksesta vastaavaksi on nimetty DI Sebastian Enberg marraskuun alusta lähtien. Haluan samassa yhteydessä kiittää Bengt Sellötä lämpimästi yli 45 vuotta jatkuneesta työstä pohjoismaisten ilmanvaihtolaitteiden kehittämiseksi.

Uskon, että näiden lukuisten kehitysaskelten kautta saamme lisää pontta kehitystyöllemme ja voimme entistä paremmin palvella teitä ilmanvaihtoratkaisuissanne.

Keskustelen mielelläni kanssanne kaikista mahdollisista uuteen muutosvaiheeseemme liittyvistä kysymyksistä.

Terveisin,
Timo Karkulahti

Tietoa yrityksestä: Stravent Oy