2008-10-13

Enemmän kapasiteettia, vähemmän päästöjä

Yrityksen tuotekuva Salli Kiinteistöt Oy - Maakaasukäyttöinen valukone

Molok Oy:n uusi, maakaasukäyttöinen valukone tarjoaa enemmän kapasiteettia, vähemmän päästöjä

Syväkeräyssäiliöitä valmistava Molok Oy lisää selvästi valmistuskapasiteettiaan ja vähentää päästöjään tiistaina käyttöön otetun uuden rotaatiovalukoneen avulla. Maakaasukäyttöinen, uusi valukone tuottaa päästöinä vain hiilidioksidia.

Uusi valukone lisää Molokin valmistuskapasiteetin yli kaksinkertaiseksi. Rotaatiovalukoneella valmistetaan syväkeräysastioiden keskeisiä osia, runkokaivoja.

”Nopeampaa palvelua asiakkaille”
– Asiakkaalle lisääntynyt kapasiteetti tarkoittaa nopeampaa ja joustavampaa palvelua. Kahden tuotannossa olevan valu-uunin avulla voimme reagoida markkinoiden kysyntään aiempaa nopeammin, ja tarvittaessa lisätä tuotantokapasiteettia, arvioi Molok Oy:n toimitusjohtaja Jukka Blom.

– Toinen merkittävä uuden valukoneen ominaisuus on sen ympäristöystävällisyys. Maakaasukäyttöisestä rotaatiovalusta jää nyt aiempaa pienempi ympäristöjälki, joka lisää entisestään Molokin asemaa ympäristöä säästävänä tuotteena, Blom lisää.

Italialainen Polivinil-rotaatiovalukone on laatuaan suurin Suomessa. Uudessa laitteessa valumuottia pyöritetään uunin sisällä, kun vanhassa koko uuniosaa pyöritettiin. Kahden valukoneen avulla Molok voi järkeistää myös valutöiden vuoroja, ja vähentää esimerkiksi aiemmin viikonloppuvalujen määrää.

Molok Oy on jätteiden syväkeräysmenetelmän kehittänyt yhtiö, joka toimii Nokialla noin 10 000 neliön tuotanto- ja toimistotiloissa. Molok-säiliöitä markkinoidaan maailmanlaajuisesti kattavan edustajaverokoston avulla. Molokilla on runsaat 50 työntekijää ja sen liikevaihto nousee vuonna 2008 lähes 15 miljoonaan euroon. Kaikkien Molok yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2007 yhteensä 50 miljoonaa euroa.

Tietoa yrityksestä: Salli Kiinteistöt Oy