2009-12-15

Fenestralta kustannustehokas A-energialuokan ikkuna

Fenestra on tuonut Primus-mallistoonsa uuden kustannustehokkaan energiaikkunan, joka on hyväksytty Motivan A-energialuokkaan. Koko ikkunan U-arvo on 1,0 ja lasiosan U-arvo on 0,87, jolloin se pitää hyvin lämmön huoneistossa ja sopii myös matalaenergiataloihin. VTT:n testauksissa Primus Energia on todettu erittäin tiiviiksi ikkunaksi.

Primus Energian tiiveys on saavutettu lisäämällä lukituspisteitä ja käyttämällä uusia tiivisteratkaisuja, joiden avulla estetään ilman hallitsematon virtaus ulos. Huolellinen asennus on tärkeä osa tiiveyttä.

Primus Energian energialuokituksen määrittelevä vuotuinen energiankulutusarvo on 82 (kWh/m2/a), mikä alittaa energialuokituksen A-luokan rajan 85. Arvo on saavutettu erityisesti hyvällä tiiveydellä ja lämmönpitävyydellä.

Ikkunan oikeaoppisesti liimatut puitteet ja karmit ovat vankat ja vääntymättömät, joten ikkuna säilyttää tiiveytensä vuosikymmeniä. Karmin uloin pinta ja ulkopuite ovat alumiinia, joka suojaa puuosia kosteudelta.

Ikkunasta on lukuisia malli- ja värivaihtoja, ja siihen saa halutessa korvausilmaventtiilit, hyönteispuitteet, sälekaihtimet, tuuletusikkunat ja -luukut sekä irtoristikot tai jakopuitteet.

Fenestran ikkunoita saa joko Fenestran palvelevalta asiantuntijalta tai lähimmästä rakennustarvikeliikkeestä kautta maan.

Ikkunavalikoima

Tietoa yrityksestä: Fenestra Oy