2009-12-08

Univar laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa Shell-voiteluaineilla

Yhtiö vahvistaa läsnäoloaan Pohjoismaiden alueilla; se astuu uusille voiteluainemarkkinoille

Univar, johtava laajan kemikaali- ja ainevalikoiman myyntiin, markkinointiin, sovellutukseen ja turvalliseen, tehokkaaseen käsittelyyn erikoistunut globaali yhtiö, on tyytyväinen ilmoittaessaan, että se on allekirjoittanut pitkäaikaisen sopimuksen Shell Groupin Tanskan, Suomen, Norjan ja Ruotsin tytäryhtiöiden kanssa Shell-merkkisten voiteluaineiden markkinoimiseksi, myymiseksi ja jakamiseksi näissä neljässä maassa.

Tämä sopimus on täysin linjassa Univarin strategian kanssa pyrkiä kasvamaan myynti- ja markkinointiyhtiönä strategisesti tärkeillä markkinoilla. Järjestelyt Shellin kanssa tarvittavien hallinnollisten valtuutusten hyväksymiseksi ovat meneillään ja sopimuksen odotetaan tulevan voimaan vuoden 2010 toisella neljänneksellä.

Univar on ollut markkinajohtaja Pohjoismaiden markkinoilla useita vuosia, suorittaen jakelua monien teollisuusalojen asiakkaille, öljy- ja kaasualan tuotteista ruoka- ja lääkealan tuotteisiin, paikallisista toimipisteistään Tanskassa, Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Shell Lubricants valmistaa ja sekoittaa tuotteita moniin käyttösovelluksiin, kuluttajien moottoreista kaivostoimintaan ja energiantuotannosta kaupalliseen kuljetukseen. Yhtiön brändin asema on erinomainen alueella ja sen merkit, tuoteteknologia, toiminnallinen erinomaisuus ja globaali verkosto auttavat tekemään Shellistä asiakkaiden ykkösvalinnan ympäri maailmaa.

Univar alkaa varastoida Shell-merkkisiä tuotteita paikallisiin varastoihinsa sekä tehdä investointeja uuden keskuksen perustamiseksi Göteborgiin. Varmistaakseen ensiluokkaisen palvelun asiakkaille sekä teknisen kehityksen asiantuntemuksen, josta Shell Lubricants on tunnettu, myös henkilökuntaa siirtyy Univariin, kun sopimus on valmis (henkilöstöneuvottelujen perusteella).

John van Osch, Univar EMEA:n pääjohtaja, kommentoi: ”Odotamme tyytyväisinä, että saamme toivottaa Shell Lubricants Nordics’in henkilöstön tervetulleeksi liittymään meidän tehokkaaseen tiimiimme. Heidän pätevyytensä, asiantuntemuksensa ja tietotaitonsa tulee olemaan arvokas apu markkinajohtajuutemme vahvistamisessa Pohjoismaissa.”

”Shell on innovatiivinen ja johtava voiteluaineiden valmistaja, joten olemme ylpeitä siitä, että meidät on valittu myymään, markkinoimaan ja jakelemaan tämän maailmanluokan valmistajan korkealaatuisia tuotteita. Tämä sopimus synnyttää erinomaisen yhteistyön, joka varmasti vaikuttaa molempien yhtiöiden liiketoiminnan kehittymiseen”, sanoi Ola Tengroth, aluejohtaja, Nordics, Univar Europe.

Toimien 56 jakelupisteessä 20 maassa ympäri Eurooppaa Univarin 2 400 paikallista työntekijää palvelevat 50 000 asiakasta Euroopassa teollisuuden eri aloilla, mukaan lukien pinnoiteaineet, ruoka, henkilökohtaiset hoitotuotteet, lääkeala sekä muut tärkeät sektorit.

Saadaksesi lisätietoja Univar Europesta ole hyvä ja vieraile sivustollamme: www.univareurope.com

Tietoa yrityksestä: Univar Solutions AB