2009-11-04

Ympäristönsuojelua monikerroksisen turvakalvon avulla

Yrityksen tuotekuva Prominent Finland Oy - Sigma-sarjan pumput

Kemianteollisuudessa voi syövyttäviä aineita päästä ympäristöön, vaikka turvaohjeita noudatettaisiin tarkalleen. Tämä johtuu osin siitä, että järjestelmiin saa lisäturvalaitteita yleensä vain lisämaksusta. ProMinent paikkaa tämän aukon turvallisuudessa uusilla Sigma-sarjan pumpuilla.

Jo standardiversiossa asiakkaamme saavat pumpun, jossa on monikerroksinen turvakalvo ja kalvonrikkoutumisenilmaisin – ilman lisämaksua. Vaikka kalvo rikkoutuisi, ei ympäristöön pääse haitallisia kemikaaleja. Uuden monikerroksisen turvakalvon rakenne varmistaa täysin, että myös kalvon rikkoutuessa kemikaali jää annostuspään sisään, eikä sitä pääse mistään kohtaa vuotamaan ympäristöön. Visuaalinen ilmaisin tai häiriöviesti antaa käyttäjälle tilaisuuden korjata vaurio välittömästi. Käynnissä olevia prosesseja ei tarvitse keskeyttää heti kalvon vaihtamiseksi, sillä monikerroksinen kalvo estää kemikaalivuodot ympäristöön.

Moottorikäyttöisten Sigma-pumppujen ohjausversioon on saatavana myös malli, jossa kalvonrikkoontumisesta ilmoittaa punainen LED- sekä LCD-näyttöön ilmestyvä häiriöviesti. Asetuksista riippuen pumppu joko pysähtyy tai jatkaa annostusta hälytyksen aikana. Kalvonrikkoontumisenilmaisin takaa luotettavan annostuksen – myös kriittisissä olosuhteissa. Mahdollisuus reagoida vaurioihin välittömästi mahdollistaa annostuksen jatkamisen jonkin aikaa, jolloin käynnissä olevia prosesseja ei tarvitse keskeyttää.

Monikerroksisten turvakalvojensa ja kiinteiden kalvonrikkoontumisilmaisintensa ansiosta moottorikäyttöiset Sigma-sarjan pumput parantavat turvallisuutta ja suojaavat ympäristöä. Turvallisuus ja ympäristönsuojelu eivät ole vain lisäominaisuuksia vaan laitteen standardiominaisuus.

Tietoa yrityksestä: Prominent Finland Oy