2010-09-10

Virtausmittari sykkivään annostukseen

Yrityksen tuotekuva Prominent Finland Oy - DulcoFlow®

Virtausmittaus ilman kosketusta aineen kanssa
ProMinentilta tulee markkinoille virtausmittari lokakuussa 2010. Laitteen ainutlaatuinen piirre on, että ensimmäistä kertaa on mahdollista mitata virtausmäärä myös katkonaisesta virrasta sekä määrittää sykkivän virtauksen virtausmäärä tarkasti ja luotettavasti ja seurata sitä.

ProMinentin kehittämä virtausmittari perustuu ultraääneen, joka mittaa kaikenlaisia nestemäisiä aineita olematta kosketuksissa aineen kanssa. Laitteen ne osat, jotka ovat kosketuksissa kemikaalin kanssa, on valmistettu kestävästä PVDF/PTFE:stä. Tämä takaa sen, että myös syövyttäviä aineita voidaan mitata ongelmitta. Laite asennetaan suoraan putkeen, jossa mitattavaa ainetta kulkee; saatavana on nimellishalkaisijat 6/4, 8/5 ja 12/9 mm.

Mittausperiaate
DulcoFlow®:n toimintaperiaate perustuu kuluneeseen aikaan. Koska toiminta ei edellytä liikkuvia osia, on käyttöikä pitkä eikä kuluvia osia ole. DulcoFlow®:n mittausväli on 0,1–30 litraa tunnissa. Mittausalueesta riippuen on tarkkuuden vaihtelu kalibroidussa käytössä pienempi kuin 2 %.

Helppo käyttää
Kaksirivinen näyttö, käyttötila-LEDit ja kalvonäppäimet takaavat, että käyttö on helppoa. Hetkellinen virtausmäärä tai kokonaisvirtausmäärä saadaan LC-näytölle näkyviin joko litroissa tai gallonissa. Myös pumpun hetkellinen iskuntaajuus saadaan näkyviin. Etuosan neljää näppäintä käytetään säätöjen tekemiseen ja laitteen ohjelmointiin. Kaksi LEDiä ilmoittaa laitteen käyttötilan sekä mittaustilan. Laitteen suojausluokka IP65 tekee siitä sopivan seinälle asennettavaksi. Laaja-alainen virtayksikkö 100–253 V AC/DC takaa, että laitetta voidaan käyttää kaikkialla maailmassa kaikissa virranjakeluverkoissa.

Tietoa yrityksestä: Prominent Finland Oy