2010-12-10

Ikkunat valitaan energiatehokkuuden, ovet ulkonäön perusteella

Viimeisen vuoden aikana omakotitalon valmiiksi saaneista vajaa puolet piti lämmönpitokykyä ikkunoiden tärkeimpänä valintaperusteena. Ulko-oven valintaan vaikutti eniten ulkonäkö. Tämä käy ilmi MT Tutkimustalo Oy:n Oma Koti 2010 -tutkimuksesta.

Kolmatta kertaa tehdystä tutkimuksesta käy ilmi, että runsaalle puolelle vastaajista ulkonäkö oli tärkein kriteeri, kun he valitsivat ulko-ovea nykyiseen taloonsa. Lämmönpitokykyä tärkeimpänä valintaperusteena piti 40% vastaajista ja vajaa neljäsosa arvosti eniten kestävyyttä. Ikkunoissa tärkeimmäksi valintaperusteeksi nousi lämmönpitokyky. Runsas neljännes arvosti eniten ulkonäköä ja kestävyyttä noin viidennes vastaajista. Muita mainittuja tekijöitä olivat muun muassa hinta ja arkkitehdin suositus.

Kysymykset lähetettiin 3500 henkilölle, joista vajaa tuhat vastasi kyselyyn. Vastausprosentti oli 28. Tutkimuksessa selvitettiin yhdeksän ikkuna- ja ovimerkin tunnettuutta ja tuotekuvaa sekä ominaisuuksiin liittyviä ajatuksia. Tutkimusmenetelmänä oli kirjekysely ja aineisto kerättiin lokakuussa 2010.

Fenestra suosituin ja arvostetuin tuotemerkki
Juuri talonsa valmiiksi saaneiden mukaan Fenestra on paras ikkuna- ja ovimerkki ominaisuuksien yhteenlasketun yhteisvaikutuksen ja ikkunamerkeille annetun kouluarvosanan perusteella. Myös ovien kohdalla Fenestra otti etumatkaa kilpailijoihinsa.

Ensimmäistä kertaa mukana olleessa ikkunoiden ja ovien suositeltavuutta selvittävässä kysymyksessä Fenestra osoittautui suositeltavimmaksi merkiksi. Vastaajista 26 prosenttia oli valinnut taloonsa Fenestran ikkunat ja 34 prosenttia ovet.

Tietoa yrityksestä: Fenestra Oy