2011-02-03

Larox Flowsys on tuonut markkinoille epäkeskoruuvipumpun

Yrityksen tuotekuva Flowrox Oy - Epäkeskoruuvipumppu

Larox Flowsys on tuonut markkinoille uudet epäkeskoruuvipumput. Näin täydentyy yrityksen pumpputuotevalikoima, johon on tähän asti kuulunut letkupumppuperhe sekä erilaisia huolto- ja varaosapalveluita lähinnä epäkeskoruuvi- ja keskipakopumpuille.

Larox Flowsys tunnetaan erityisesti aggressiivisiin väliaineisiin kehitetyistä letku- ja levyluistiventtiileistä. Larox-epäkeskoruuvipumput on tarkoitettu vaativiin käyttökohteisiin mm. paperi- ja selluteollisuuteen (erityisesti teollisuuslietteiden ja - pastojen pumppaamiseen), kaivos ja mineraaliteollisuuteen sekä kemikaaleille. D-sarja on suunnattu annosteluun ja Esarja ympäristöteollisuuden kohteisiin, kuten jätevedenkäsittelyyn.

Larox-epäkeskoruuvipumpun kehittämisessä on hyödynnetty yrityksen vankkaa kokemusta ja osaamista epäkeskoruuvipumppujen huollosta sekä yli 30 vuoden tietotaitoa elastomeeritekniikasta ja virtauksensäädöstä. Tuotteessa on nähtävissä yrityksen voimakas panostus tuotekehitykseen, asiakasprosessien osaamiseen sekä asiakaslähtöiseen ajattelutapaan.

Uuden patentoidun teknologian ansiosta Larox PC-pumpun hyötysuhde on merkittävästi parempi verrattuna perinteisiin epäkeskoruuvipumppuihin, kertoo Hämäläinen. - Pumppu on rakennettu siten, että sen asennus ja huolto on helppoa ja käytettävyysaste on hyvin korkea. Merkittäviä etuja ovat myös vähäinen energiankulutus sekä mahdollisuus käyttää laitetta korkeissa lämpötiloissa, Hämäläinen jatkaa.

Larox Flowsys käyttää ainutlaatuista 3-tilavuusstaattori- ja roottoriteknologiaa. - Näin pumppausyksikkö on sekä tarkempi että tiiviimpi. Minimoidun kitkan ja ohivuodon ansiosta pumpun hyötysuhde on hyvin korkea ja kuluminen vähäistä, selittää Hämäläinen.

Kun pumppu menee rikki, syy löytyy useimmiten akselitiivisteestä, sanoo Hämäläinen. - Larox Flowsys on patentoinut käyttöakselin, jossa pumpun akselitiiviste voidaan vaihtaa nopeasti ja pumppua purkamatta. Näin seisokkiajat lyhenevät ja kustannukset pienenevät. Uuden teknologian mukanaan tuovat edut näkyvät konkreettisesti Larox PC-pumpun huomattavan edullisissa elinkaarikustannuksissa.

Larox Flowsys –konsernissa on yli 90 työntekijää ja määrä on kasvussa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa ja tytäryhtiöt Kouvolassa, Yhdysvaltojen Marylandissa sekä Australian Sydneyssä. Lisäksi Oulussa on oma toimipiste. Yli 90 % yrityksen tuotannosta menee vientiin ja nopea palvelu on hoidettu yli 55 edustajan voimin ympäri maailmaa.

Tietoa yrityksestä: Flowrox Oy