2011-05-06

NETZSCH NEMO® C.Pro® -miniannostuspumput ovat ihanteellisia kemikaali- ja jätevesisovelluksissa

Yrityksen tuotekuva Flow Center - NETZSCH NEMO® C.Pro®

Kuvateksti:Muovisen NEMO® C.Pro®:n viisi pumppumallia kattavat sovellusalueet jopa 20 barin paineeseen ja tuottomäärillä 0,5–1000 l/h. NEMO® C.Pro® -miniannostuspumpun keskeinen osa on iFD®-staattori. Teknologia mahdollistaa käynnistys- ja toimintamomenttien alentamisen samalla, kun tehokkuus paranee huomattavasti.

Epäkeskoruuvipumppujen maailmanlaajuinen markkinajohtaja NETZSCH Mohnopumpen GmbH on laajentanut miniannostuspumppujen valikoimaansa yhteensä viidellä uudella NEMO® C.Pro® -mallilla. Tukevien muovisten pumppujen uudet geometriat tarjoavat asiakkaillemme kemianteollisuuden ja jäteveden käsittelyn aloilla selvästi enemmän sovellusmahdollisuuksia. Eri geometrioita käyttämällä pumpuilla voidaan saavuttaa jopa 20 barin vastapaine tuottomäärän ollessa 0,5 - 1000 l/h.

Kaikkien pumppujen rakenteen keskeinen ominaisuus on muovin käyttö kaikissa osissa vaihdemoottoria lukuun ottamatta. Pumpun pesän valmistuksessa käytetään erittäin laadukasta, kemikaaleja ja kuumuutta kestävää kertamuovia, joten pumput toimivat tasaisesti myös vaativissa ja kuluttavissa olosuhteissa. Kertamuovien ja PVDF:n käytön ansiosta NEMO® C.Pro®:ssa on vain kuusi osaa: pyörivä osa roottoreineen (roottori saatavana myös ruostumattomasta teräksestä), iFD®-staattori, staattorin kotelo paineaukkoineen, pumpun pesä, mekaaninen tiiviste ja vaihdemoottori. NEMO® C.Pro® -miniannostuspumppua on helppo käyttää ja huoltaa moduulirakenteensa ansiosta. Sitä käytetään matala- ja keskiviskoottisille aineille aina 20 000 mPas asti.

Kaikissa muovipumpuissa on samat mitat ja siten niiden asennus on samanlainen; vain pyörivä osa ja staattori eroavat toisistaan pumppumallista riippuen. Looginen moduulirakenne tekee pumppujen käytöstä joustavaa ja luotettavaa sekä mahdollistaa pumppujen nopean käyttöönoton heti huollon jälkeen. Staattorin kotelo on kiinni pumpun pesässä vain neljällä ruuvilla. Laaja roottori- ja staattoriyhdistelmien valikoima tekee mahdolliseksi mukauttaa NEMO® C.Pro® moneen eri tarpeeseen.

NEMO® C.Pro®:n käyttöaluetta voidaan laajentaa huomattavasti muovin hyvän kemikaalien kestävyyden sekä lähes sykkeettömän virtauksen ansiosta. Kestävyys tarkoittaa, että NEMO® C.Pro® -annostuspumppua voidaan käyttää mitä moninaisimmilla sovellusalueilla, joilla kemialliselta koostumukseltaan erilaisia aineita pitää siirtää ja annostella mahdollisimman tasaisesti ja tietysti mahdollisimman edullisesti. Esimerkkejä sovelluksista ovat polymeerien ja flokkulanttien annostus sekä vedenkäsittelyssä ja jätevedenkäsittelyssä tarvittavien kemikaalien annostus.

Sen lisäksi, että pumpun osien määrä on huomattavan pieni, NETZSCH tarjoaa useita eri vaihdemoottoreita, jotka on muokattu erityisesti NEMO® C.Pro®:lle sopiviksi. Koska pumppua käytetään lähinnä annostuspumppuna, vakiona käytetään taajuusohjattua moottoria. Tämä tekee pumpun käytöstä joustavaa sekä erittäin kustannustehokasta.

Flow Center Oy, Orapihlajatie 39, 00320 Helsinki
Anja Temmes-Flyktman (julkaisuun liittyen)
Puh. (09) 4777 8916 tai 050 307 1126
anja.temmes@prominent.fi
Antti Nygren (teknisiin tietoihin liittyen)
antti.nygren@flowcenter.fi

Tietoa yrityksestä: Flow Center