2011-03-21

Uusi Netzsch-epäkeskoruuvipumppu – huollon helppoutta ja kustannustehokkuutta

Yrityksen tuotekuva Flow Center - Uusi Netzsch-epäkeskoruuvipumppu – huollon helppoutta ja kustannustehokkuutta

NEMO® M.Champ® -epäkeskoruuvipumppu tarjoaa selviä etuja käännettävän staattorinsa ja patentoidun pikakiinnitysjärjestelmänsä ansiosta.

Flow Center Oy:n edustama NETZSCH Mohnopumpen GmbH on tuonut markkinoille NEMO® M.Champ® -pumpun, joka on patentoidun staattorin pikakiinnitysjärjestelmän ansiosta vertaansa vailla huollon helppouden suhteen. Sen käännettävä staattori ja huoltovapaa pyörivä osa taipuvan varren ja roottorin sijaan tarkoittavat, että NEMO® M.Champ® on omaa luokkaansa myös kunnossapitokulujen osalta.

NEMO® M.Champ® -pumpun erityisominaisuus on patentoitu NETZSCH-roottori, jonka pyörimissuuntaa voi muuttaa. Helpon kääntötoimenpiteen jälkeen varastaattoria voidaan käyttää. Erityisen hyvin hankausta kestävä NEMOLAST®-elastomeeri takaa staattorin pitkän käyttöiän. Pintoihin ja virtauskartioihin kiinteästi kuuluvat tiivisteet ovat vakiona kaikissa NETZSCHin staattoreissa. Staattoriin voidaan asentaa myös kuivakäyntisuoja-anturi.

NEMO® M.Champ®:in toinen erityisominaisuus on patentoitu staattorin pikakiinnitysjärjestelmä. Vain irrottamalla neljä ruuvia, lukitusmekanismi voidaan avata ja staattori irrottaa. Näin staattori voidaan vaihtaa helposti ja nopeasti koskematta muihin kiinnitysosiin. Lisäksi staattorin pikakiinnitysjärjestelmä toimii laitetietokyltin kiinnityspaikkana käyttöturvallisuus- ja kunnossapito-ohjeille. Pumpun turvallinen käynnistys ja pysäytys on esitetty selkeinä kuvakkeina. Tärkeitä tietoja pumpun käyttäjälle voidaan merkitä tähän kilpeen.

NEMO® M.Champ®:in rakenne on kompakti ja siihen kuuluu vain yhdeksän osaa. Kaikki tarvittavat kunnossapitotoimet akselin tiivisteelle ja staattorille voidaan tehdä hetkessä. Nerokas pikakiinnitysjärjestelmä tekee staattorin vaihtamisesta tai sen pyörimissuunnan muuttamisesta helppoa.

Koteloon standardina kuuluva puhdistusaukko, joka helpottaa Pesän puhdistamista, on erityisen käyttäjäystävällinen. Kuten kaikkien NETZSCH-teollisuuspumppujen kohdalla, on myös NEMO® M.Champ®:in pesä jauhepinnoitettu sisä- ja ulkopuolelta parhaan mahdollisen ruostesuojauksen saavuttamiseksi.

Voimansiirron sydän on ruostumaton, kulumaton ja huoltovapaa joustava nivelakseli. Tavanomaisista liitoksista poiketen mitkään osat eivät hankaa toisiaan vasten. Voiteluaineita tai tiivisteitä ei siis tarvita. Onton akselin ja kartioholkkikiinnityksen ansiosta pyörivät osat voidaan vaihtaa ilman hammasvaihdemoottorin irrottamista.

NEMO® M.Champ® on ihanteellinen ratkaisu moniin sovelluksiin jätevedenkäsittelyssä, koska se toimii jopa 6 barin vastapaineella virtausmäärän ollessa jopa 85 m/3. Yksi/kaksikierteisen L-geometrian ja kaksi/kolmikierteisen P-geometrian ansiosta NEMO® M.Champ® sopii ihanteellisesti käytettäväksi mitä moninaisimmissa pumppaustehtävissä.

NETZSCH Mohnopumpun GmbH On on toiminut jo yli viidenkymmenen vuoden ajan maailmanlaajuisesti tarjoten mittatilaustyönä vaativia ratkaisuja kaikkien teollisuudenalojen sovelluksiin. Valikoimiin kuuluvat NEMO®-epäkeskoruuvipumput, TORNADO®-lohkoroottoripumput, murskaimet, annostusjärjestelmät ja lisävarusteet. Yli 1 300 työntekijällään tulosyksikkö Pumput & Laitteistot on NETZSCH-konsernin liikevaihdoltaan suurin osasto. Muita osastoja ovat Analyysi & Testaus sekä Murskaimet & Hajotus. Suomessa NETZSCH GmbH:n tuotteita edustaa Flow Center Oy.

Flow Center Oy on mukana Teolliset Palvelut –messuilla osastolla 6m91, jossa on mukana M.Champ-syrjäytyspumppu sekä muita Netzsch-tuotteita.

Flow Center Oy, Orapihlajatie 39, 00320 Helsinki
(julkaisuun liittyen)
Anja Temmes-Flyktman
Puh. (09) 4777 8916 tai 050 307 1126
anja.temmes@prominent.fi
(teknisiin tietoihin liittyen)
Marko Kaunisaho
marko.kaunisaho@flowcenter.fi
Antti Nygren
antti.nygren@flowcenter.fi

Tietoa yrityksestä: Flow Center