2013-06-28

Toyota SpotMe® varoitusjärjestelmä turvallisemman työympäristön puolesta

Yrityksen tuotekuva Toyota Material Handling Sweden AB - Toyota SpotMe® varoitusjärjestelmä turvallisemman työympäristön puolesta

Yksi Toyotan perusarvoista on oman ja asiakkaiden turvallisuuskulttuurin jatkuva kehitys.
Uusin turvallisuutta edistävä tuote on Toyota SpotMe-järjestelmä. 
Se on Toyotan ratkaisu estämään liikenteestä johtuvia onnettomuuksia varastoissa ja tuotantolaitoksissa

Innovatiivinen Toyota SpotMe-järjestelmä on kehitetty edistämään turvallisuutta varastoissa ja
tuotantolaitoksissa. Sisäänrakennetuilla suunta-herkillä sensoreillaan SpotMe havaitsee trukit ja jalankulkijat risteyskohdissa ja antaa varoituksen risteävästä liikenteestä. Varoitusyksikkö alkaa vilkkua, kun potentiaalinen törmäysvaara havaitaan, jolloin kulkuneuvot ja jalankulkijat ymmärtävät
hidastaa ja pysähtyä risteyksiin.

Toyota SpotMe on erityisesti suunniteltu suojaamaan työntekijöitä, kulkuneuvoja ja rahtia. Se
edistää myös tasaisempaa liikennevirtaa, sillä trukkien kuljettajat tekevät vähemmän paniikkijarrutuksia. Tämä auttaa vähentämään energiankulutusta ja trukit pysyvät paremmassa kunnossa. Tämä ainutlaatuinen onnettomuuksia estävä SpotMe-järjestelmä on käyttäjäystävällinen ja helppo asentaa risteyskohtien seiniin tai hyllyihin. Se ei vaadi komponenttien asennusta trukkeihin ja järjestelmän huollon tarve onminimaalinen. Varoitusyksikkö voidaan kytkeä verkkovirtaan tai sitä voi käyttää lisävarusteena saatavalla akulla.

“Varastot ja tuotantolaitokset ovat nykypäivänä hektisiä työympäristöjä, jotka vaativat erityistä huomiota trukkienkuljettajilta ja jalankulkijoilta varsinkin risteyskohdissa. Varoitusta antaessaan SpotMe käyttää kahta vuorotellen vilkkuvaa valoa, koska ne ovat paljon näkyvämpiä kuin pelkästään vilkkuva valo tai muun tyyppiset varoitusvalot. SpotMe on jo todistanut tehokkuutensa laajoissa kenttätesteissä parantamalla työntekijöiden ja varastojen turvallisuutta sekä alentamalla kustannuksia,” sanoo Joni Laakkonen, SpotMe-järjestelmän tuotespesialisti Toyota Material Handling Finland Oy:stä.

Toyota Material Handling Europe (TMHE) on yksi Euroopan laajuisen EU-OSHA–työturvallisuuskampanjan yhteistyökumppaneista. EU-OSHA –kampanja on käynnissä vuosina 2012-2013 ja kampanjan tarkoituksena on vähentää Eurooppalaisten työpaikkojen työturvallisuuteen liittyviä riskejä.  Yksi Toyotan vahvoista panostuksista kampanjan aikana on SpotMe-järjestelmän kehittäminen.

Lisätietoja Toyota SpotMe-järjestelmästä
löydät täältä
.


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Toyota Material Handling Sweden AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa