1999-09-24

Symmetrinen kytkentäkaappijärjestelmä

Rittalin uusi Top-kaappijärjestelmä TS8 tarjoaa laajempien rakennevaihtoehtojen avulla joustavammat mahdollisuudet sijoituspaikan valintaan. Tämän innovatiivisen kaappisukupolven perustana on symmetria.
Symmetrisen rakenteen ansiosta kaappielementtejä voi rivittää kaikkiin suuntiin ilman välikehyksiä. Kaapit voidaan asentaa vierekkäin, peräkkäin, kulmittain, U- tai T-muotoon. Tällöin voidaan myös yhdistellä sekä saman- että erisyvyisiä elementtejä. Sivuseinätkin voidaan saranoida: kiinnityselementit vain vaihdetaan saranoihin. Vaihto on mahdollista tehdä myös jälkikäteen.
TS8 -kaappijärjestelmän suunnittelussa on noudatettu symmetriaperiaatetta kautta linjan. Verhoilulevyissä olevat kiinnityspisteet ovat samoilla etäisyyksillä, joten, kun osia valmistellaan komponenttien asennusta varten, ei tarvitse välittää ylä- ja alareunasta.
Rittal TS8:ssa on uuden profiilirakenteen ansiosta käytettävissä kaksi asennustasoa sisärakenteita varten. Käyttäjä voi valita, asennetaanko sisärakenteet sisempään vai ulompaan tasoon. Ulompaa tasoa käytettäessä järjestelmärungot voidaan asentaa samalle korkeudelle leveys- ja syvyyssuunnissa.
TS8-kaapeissa on vakiovarusteena yksi asennuslevy takana. Osa-asennuslevyjä voidaan asentaa lisää oikealle ja vasemmalle. Vaihtoehtoisesti voidaan myös taakse asentaa useampia osa-asennuslevyjä yhden suuren tilalle. Nämä on suunniteltu siten, että ne voidaan kaapin symmetrian ansiosta asentaa sisempään asennustasoon taakse tai sivulle, pystyyn tai poikittain. Järjestelmärungon 25 mm:n rasteri mahdollistaa osa-asennuslevyjen asennuksen myös eteenvedettyyn asemaan.
Asennuslevyn tilalle voidaan asentaa tiivistetty erotusseinä ulko- tai sisärakenteita varten. Tällöin aiemmin asennetuille osa-asennuslevyille tai rungoille on tilaa toisella asennustasolla. Kaapeissa, joiden leveys ja syvyys ovat samat, voidaan pohjalevy asentaa vaihtoehtoisesti pitkittäin tai poikittain. Näin kaapelien vetäminen sujuu joustavasti.
Kahden asennustason ja siirtopuhaltimien ansiosta saadaan tehostettua kaapin sisäilman kiertoa. Kaapin jäähdytys tehostuu, mikäli ulkopuolinen lämpötila on riittävän matala. Myös ilma-vesi -lämmönvaihdin on kehitetty runkorakenteen sisään sopivaksi.
Ulkoseinien potentiaalintasaus tapahtuu automaattisesti, ilman ylimääräisiä työvaiheita. Rittal PS4000-lisävarusteet sopivat myös uuteen TS8-järjestelmään. Rittal aikoo seuraavan kahden vuoden aikana investoida 300 miljoonaa markkaa TS-8:n tuotantoon eri puolilla maailmaa.

Tietoa yrityksestä: Rittal Oy