1999-09-24

Turvapallot kaksinkäsinlaukaisuun

Ruotsalaisen Jokab Safety AB:n valmistama Safeball-hallintalaite on täysin uusi tapa toteuttaa turvallisesti kaksinkäsinlaukaisu koneiden ohjauksessa. Safeball on pallo, jossa on kaksi painonappia, yksi molemmilla sivuilla, joten mitään suojuksia ei tarvita. Se on helppo asentaa ja käyttää.
Kaksinkäsinhallintasovelluksiin tarvitaan kaksi SafebalI-hallintalaitetta, joissa molemmissa on kaksi painonappia. Koneen käynnistämiseksi molempien hallintalaitteiden molempia painonappeja on painettava 0,5 sekunnin kuluessa. Jos yksi tai useampi painonappi vapautetaan, kone pysähtyy. Kaikki neljä painonappia pitää vapauttaa ennen kuin koneen uudelleenkäynnistys on mahdollista.
Kaksinkäsinhallintaa käytetään, kun halutaan, että koneenkäyttäjä pysyy koneen toimiessa vaarallisen alueen ulkopuolella. Sovelluksissa on käytettävä Jokab Safetyn JSBR4- turvarelettä. Näin toteutettuna saavutetaan eurooppalaisen standardin EN 574 korkein turvallisuusluokka IIIC.
Safeball voidaan asentaa pöytään, koneeseen tai mihin tahansa ergonomisesti sopivaan paikkaan. Asennus voi olla kiinteä tai sellainen, että laitetta voidaan kallistaa ja kääntää. – Lisätiedot: Juha-Elektro Oy, Helsinki.

Tietoa yrityksestä: Juha-Elektro Oy