2003-08-26

Kemijärvi tehostaa potilashallintoaan Novon järjestelmällä

Novo ja Kemijärven kaupunki ovat sopineet Novon potilastietojärjestelmän käyttöönotosta Kemijärven sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa sairaala Lapponiassa ja vanhustenhuollossa. Sairaala Lapponia tuottaa kaikki perusterveydenhuollon palvelut Kemijärven asukkaille sekä eräitä erikoissairaanhoidon palveluita koko Lapin alueelle. Novon järjestelmän tuotantokäyttö alkaa kuluvan vuoden joulukuussa.

"Sairaala Lapponian potilastietojärjestelmän uudistus tuli ajankohtaiseksi, kun tällä hetkellä käytössämme olevan ohjelmiston kehitystyö lopetettiin. Olimme jo pidempään odotelleet myös sähköisen sairauskertomuksen valmistumista. Ohjelmistohankinnan tavoitteena oli löytää moderni ohjelmisto, joka palvelisi sekä sosiaali- että terveydenhuollon tarpeita. Lisäksi pidimme tärkeänä sitä, että ohjelmiston toimittaja on luotettava ja että ohjelmisto on laajalti käytössä. Tietysti valintaa tehtäessä myös ohjelmiston hankintahinta ja vuotuiset käyttökustannukset olivat viime vaiheessa ratkaisevassa roolissa", toteaa johtava ylilääkäri Timo Alaräisänen.

"Novo on toteuttanut Pegasos-järjestelmänsä vastaamaan sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon vaatimuksia. Tästä syystä olemme hyvissä asemissa, kun maamme terveydenhuollossa lähivuosina tullaan toteuttamaan Kansallisen terveysprojektin suosittelemia rakenneuudistuksia. Sairaala Lapponian ja Novon välistä yhteistyötä pidämme merkittävänä rakenneuudistusta tukevana toteutuksena.", sanoo Novon palvelujohtaja Markku Seppänen.

Pegasos on osa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen ammattilaisia palvelevaa Pro Consona - ratkaisua, joka yhdistää terveydenhuollon eri ammattiryhmät samaan palveluketjuun. Palvelujen saumattomuus ja tietojen reaaliaikainen saatavuus toimii koko hoitoketjussa, vastaanottojärjestelmästä potilaan sairauskertomukseen ja päivähoidosta vanhustyöhön. Hoitoketjuja tukevat terveyskeskusten ja sairaaloiden väliset yhteydet. Hoitotyön lisäksi järjestelmällä voidaan hoitaa hallinnollisia tehtäviä, kuten laskutusta, tilastoja, hoitosopimuksia ja päätöksiä.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy