2003-08-11

Sisäministeriö tehostaa Novon ratkaisulla

SISÄASIAINMINISTERIÖN HALLINNONALA TEHOSTAA JÄRJESTELMIENSÄ TIETOTURVALLISUUTTA NOVON RATKAISULLA

Sisäasiainministeriö ja Poliisin tietohallintokeskus ovat tilanneet Novolta käyttöoikeuksien hallintaratkaisun, jolla hallinnoidaan kaikkia sisäasiainministeriön tietojärjestelmien käyttöoikeuksia ja käyttäjän tunnistusta. Ratkaisu mahdollistaa myös virkamiehen sähköisen asiointikortin käytön. Tavoitteena on tehokkuuden lisäksi entistä parempi turvallisuus.

Sisäasiainministeriön hallinnonalalle rakennettava käyttöoikeuksien hallintajärjestelmä on laajuudessaan eräs Suomen suurimmista ja vaativimmista. Järjestelmä kattaa koko hallinnonalan eli ministeriön, poliisitoimen, pelastustoimen, ulkomaalaishallinnon, rajojen vartioinnin, läänin- ja aluehallinnon sekä väestörekisteritoiminnot.

Sisäasiainministeriön hallinnonalan järjestelmillä on noin 18 000 käyttäjää eri puolella Suomea. Uuden hallintajärjestelmän avulla voidaan entistä nopeammin ja luotettavammin varmistua, että kutakin järjestelmää voivat käyttää vain ne henkilöt, joilla on voimassaoleva käyttöoikeus. Tietoturvallisuus on erityisen tärkeää, sillä järjestelmissä käsitellään muun muassa kansalaisten henkilötietoja.

"Näemme käyttäjä- ja järjestelmähallinnan erittäin tärkeäksi tekijäksi tietoturvan lisäämisessä. Tunnistamisessa on olennaista myös se, että siirrettävää tietoa ei saa päästä muuttamaan eikä lukemaan", korostaa Mikko Jakonen Novosta.

Sisäasiainministeriön hallinnonala on edelläkävijä virkamiehen asiointikortin ja käyttäjän vahvan tunnistamisen sekä sähköisen allekirjoituksen käyttöönotossa. Käyttäjän tunnistus tulee Novon rakentamassa järjestelmässä perustumaan asiointikorttiin, joka mahdollistaa vahvan tunnistamisen sekä digitaalisen allekirjoituksen käyttöönoton. Siirtymävaiheessa voidaan käyttää myös perinteistä käyttäjätunnus- ja salasanatunnistamista.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy