2003-03-03

Novolta reitinsuunnitteluohjelmisto

Novo toimittaa Raleigh'n alueelle Pohjois-Carolinaan, Yhdysvaltoihin, joukkoliikenteen reittioppaan. Sen avulla matkustajat voivat suunnitella matkansa alusta loppuun joko Internetin tai puhelinpalvelun kautta.

Novo toimittaa ohjelmiston neljälle yhteistyössä toimivalle joukkoliikenneyritykselle – Triangle Transit Authority, Capital Area Transit, Durham Area Transit Authority, Chapel Hill Transit – joiden asiakkaat tekevät vuosittain noin 12,5 miljoonaa matkaa alueella, jossa asuu noin miljoona henkeä.

"Hanke on Novolle merkittävä päänavaus Pohjois-Amerikassa", sanoo johtaja Jarko Laine Novolta. Ohjelmistoa käyttävät matkustajien lisäksi reittineuvojat eli se asettaa haasteita toteutukselle: "Ohjelmiston käytettävyys on oltava hyvä: reittineuvojan on voitava nopeasti valita hänelle soittaneelle asiakkaalle toimiva matkavaihtoehto," Laine kuvaa.

YTV:n Reittiopas, joka on toteutettu samalla reitinsuunnitteluohjelmistolla, voitti viime vuonna Mikro PC: n 'Vuoden tuote' -palkinnon. Reittiopas on erittäin suosittu: "Ilmainen pääkaupunkiseudun kattava reittihakupalvelu on monipuolinen ja helppo tietolähde julkisten kulkuvälineiden käyttäjille", kertoo Laine.

Joukkoliikenteen reittioppaan käyttöönottaminen Pohjois-Carolinassa on osa suuntausta, jossa julkisen liikenteen palvelun tarjoajat pyrkivät tarjoamaan matkustajille aikataulutietoa yhtenäisesti yhä helpommalla tavalla. Nykyisin liikennöitsijöillä on kaikilla oma puhelinpalvelu tai verkkosivusto, josta matkustajat hakevat tietoa matkansa suunnitteluun. Jos matka sisältää vaihtoja, matkustajan on otettava yhteyttä jokaiseen matkan tarjoajaan erikseen. Järjestelmä otetaan käyttöön elokuussa 2003. Se perustuu Novon mTravel®-tuotteeseen.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy