2003-05-19

Novon eLomake käyttöön Riihimäellä

Riihimäen kaupungin asumispalveluissa otetaan käyttöön Novon eLomake-ratkaisu asuntohakemusten käsittelyyn. Ratkaisu tukee Hyrinet-kuntien tavoitetta lisätä sähköistä asiointia ja tuoda lisää sähköisiä palveluja kuntalaisille. eLomake täydentää Novon aiemmin Riihimäelle toimittamia kansalaisopiston, päivähoito- ja esiopetuspaikan verkkolomakejärjestelmiä.

"Riihimäen kaupungin asumispalvelujen tavoitteena on tehostaa ja yksinkertaistaa asuntojen hakuprosessia. eLomake-järjestelmän valintakriteereistä merkittävimpiä olivat mahdollisuudet kattaa ratkaisulla tulevaisuudessa kaikki muutkin organisaation sähköisten lomakkeiden ja sähköisen asioinnin tarpeet kuin myös helppo integroitavuus operatiivisiin järjestelmiin. eLomakkeen käytettävyys ja kustannustehokkuus sekä Novon kokemus vaativista sähköisen liiketoiminnan hankkeista olivat myös tärkeitä tekijöitä valinnassa", sanoo Riihimäen kaupungin asuntosihteeri Sinikka Peltola.

Riihimäellä käyttöön otettava sähköinen asuntohakemus kuuluu Hyrinet-kuntien lomakekäsittelyn sähköistämisen ensimmäiseen vaiheeseen. Riihimäen seudun sähköinen asiointi on yksi Hyrinet-seutuportaaliin (www.hyrinet.fi) liittyvistä kehittämispalveluista, osa EU-rahoitteista Sesam-projektia ja Kuntaliiton seutu.fi -hanketta.

"Novon eLomake perustuu web-pohjaiseen käyttöliittymään ja avoimiin standardeihin. Näiden ominaisuuksien avulla sähköisen asioinnin edistäminen on kustannustehokasta niin toiminnan prosessien kehittämisen kuin myös teknologian näkökulmasta", toteaa Novon asiakaspalvelupäällikkö Sari Kesti.

eLomake on osa Novon sähköisen asioinnin kokonaisratkaisua, joka tukee eri sidosryhmille tarjottavien joustavien sähköisten verkkopalvelujen kehittämistä. Tämä on olennaista esimerkiksi terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa, joille ovat tyypillisiä suuret tietomäärät sekä monimuotoiset palveluketjut. eLomake integroituu luontevaksi osaksi muun muassa Novon terveydenhuollon ja sosiaalitoimen Pro Consona -ratkaisua.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy