2004-01-08

WM-datan ja Novon yhdistymisestä kilpailuetua asiakkaille

WM-datan ja Novo Groupin yhdistymisen myötä syntyy Pohjoismaiden toiseksi suurin tietotekniikan palvelutoimittaja. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2002 oli noin 1084 miljoonaa euroa (pro forma) ja henkilöstöä Suomessa on yhteensä noin 3000 henkeä. Yhtiöiden asiakassegmentit ja maantieteellinen kattavuus täydentävät toisiaan. Lisäksi yhdistyminen tuo mukanaan synergiaetuja. WM-data Novon toimitusjohtajaksi on nimitetty Seppo Matikainen 12.1.2004 alkaen.

WM-data AB sai viime vuoden joulukuussa ostotarjouksensa myötä yli 90 prosenttia Novo Groupin osakkeista. Suomessa uuden yrityksen toiminta käynnistetään nimellä WM-data Novo.

"Aiomme parantaa liiketoiminnan kannattavuutta ja keskittyä nykyisten ja uusien asiakkaiden entistä parempaan palveluun", Seppo Matikainen linjaa. "Entistä suurempi koko ja yhdistymisen tuoma lisäosaaminen sekä palvelujen tarjonnan kasvaminen parantavat myös kilpailukykyämme".

Matikaisen mukaan yhdistymisellä on myönteinen vaikutus WM-data Novon myyntiin ja kannattavuuteen. Toimintaa on mahdollista tehostaa muun muassa liiketoimintoja, organisaatioita ja ohjelmistotuotevalikoimia yhdistämällä Suomessa.

"Novon vahva osaaminen julkisella sektorilla, terveydenhuollossa ja televiestinnässä lisää Suomen asemaa WM-data -konsernissa", Matikainen jatkaa.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy