2007-11-15

SolidWorks ja COSMOS markkinajohtajia luokassaan

Yrityksen tuotekuva CadON Oy - SolidWorks ja COSMOS

Globalisaatio on lisännyt painetta kehittää parempia tuotteita yhä nopeammin. Suunnittelijat ympäri maailman käyttävät SolidWorks 3D CAD -ohjelmistoa parantaakseen tuotteiden laatua sekä lyhentääkseen suunnittelu- ja kehitysprosessia.

Suomen CAD/CAM-yhdistys ry julkisti 25.5.2007 CAE/PLM –sektorin kyselytutkimuksen tulokset. Tutkimuksen mukaan SolidWorks on mekaniikka¬suunnittelu¬ohjelmistojen markkinajohtaja Suomessa. Niinikään käytetyin lujuuslaskentaohjelmisto on SolidWorks Corporationin COSMOS. Molemmista ohjelmistosta on lokakuussa tulossa toimituksiin uusi versio.

SolidWorks 2008
SolidWorks 2008 versiossa on käyttöliittymä muuttunut monelta osin. Työkaluvalikot ovat uudistuneet ja käytettävissä ovat nyt muokattavat ponnahdustyökalut. Hiiren käyttöä on optimoitu ja mallit ovat yhä realistisemman näköisiä jo mallinnusvaiheessa.

SolidWorksin aiemmin esiteltyyn SWIFT teknologiaan on tullut useita uudistuksia. Mukaan on tullut myös mm. Instant3D ja AssemblyXpert työkalut. Uudet ominaisuudet mahdollistavat mm. mallin muokkauksen, lisäpiirteiden luomisen suoraan grafiikasta ja kokoonpanon optimoinnin. Lisätoiminnallisuutena on mukaan tullut mm. DriveWorksXpress-toiminto, jonka avulla osista ja kokoonpanoista voidaan ennalta määriteltyjen suunnittelusäännöstöjen mukaan generoida uusia variaatioita piirustuksineen.

Kaikki työryhmän 2D-tiedostot ovat hallittavissa DWGnavigator –toiminnon ansiosta SolidWorks työpöydällä. Geometrian toteutuskelpoisuutta perinteisin työstömenetelmin voidaan analysoida DFMXpress-toiminnon avulla.

Toleranssien vaikutukset ja raja-arvot ovat määritettävissä TolAnalyst-toiminnolla. Se auttaa tunnistamaan tärkeimmät toleranssit, jolloin käyttäjä voi tarvittaessa väljentää tai kiristää toleransseja toimintahäiriöiden tai kalliin ylisuunnittelun välttämiseksi.

COSMOS 2008
COSMOS 2008 –tuoteperhe on SolidWorksin ohella kokenut suuria muutoksia. Suurimmat uudistukset ovat SolidWorks-integraation syventymisessä sekä käyttäjiä helpottavissa työkaluissa. COSMOSWorks Design Insight esimerkiksi näyttää CAD-mallien osat, joihin kohdistuu määritetty kuormitus. Näin suunnittelijat voivat selvittää helposti, onko osaa vahvistettava vai voiko sitä keventää monimutkaisuuden ja kustannusten alentamiseksi. Mukaan on tullut myös Trend Tracker –toiminnallisuus, joka seuraa mallisi muutoksia automaattisesti ja peilaa niitä oleellisiin tietoihin, kuten kestävyyteen ja painoon. Uuden verkottajan myötä elementtiverkkokin saadaan yhä nopeammin ja varmemmin luotua.

Paineastialaskentaan on tullut oma analyysityyppinsä, jolla voidaan eri kuormitustapauksia yhdistää ja tarkastella niitä ASME-standardin mukaisesti. Rakenneanalyysiä helpottaa myös kehittynyt palkkielementtilaskenta, josta saadaan nyt yhä enemmän informaatiota.

Vaativaan analyysiin tervetulleita ominaisuuksia ovat parannukset epälineaarisesta analyysissä sekä uutena COSMOSWorks-ympäristöön tuotu dynamiikan laskenta, jolla voidaan ottaa huomioon mm. maanjäristyksen vaikutukset rakenteen kestävyydessä.

Uusia käyttäjiä kosiskellaan myös FloXpress –virtausanalyysisovelluksella, joka tulee käytettäväksi kaikille SolidWorks-käyttäjille. Uutta on myös nyt yhä enemmän SolidWorks-integroitu helppokäyttöinen COSMOSMotion-käyttöliittymä.

Tietoa yrityksestä: CadON Oy