2011-11-28

Uudet BT Optio L-sarjan matalakeräilytrukit Toyota Material Handling Europelta

Yrityksen tuotekuva Toyota Material Handling Sweden AB - Uudet BT Optio L-sarjan matalakeräilytrukit Toyota Material Handling Europelta

Uuden Optio L-sarjan trukit on suunniteltu selkeiden suuntaviivojen mukaan. Sarjassa on useita malleja, joilla asiakkaamme voivat valita oikeanlaisen trukin tarpeidensa mukaan. Keräilytehtävät vaativat paljon käyttäjältä. Optio L-sarjan ominaisuudet ja varustevalikoima tarjoavat käyttäjäystävällisen ja tehokkaan työpisteen.

Laaja valikoima trukkimalleja

Keräilyprosessin parantamisessa Optio L-sarjan laaja mallisto poistaa rajoituksia varastosuunnittelussa mahdollistaen yrityksille varaston pinta-alan mahdollisimman tehokkaan käytön. Esimerkiksi jakeluvaraston tarpeisiin soveltuva OSE250-malli on saatavilla 3755 mm haarukoilla. Näin varusteltu trukki voi kuljettaa 5 rullakkoa kerralla, mikä vähentää tarvittavien keräilykertojen määrää.

Kuten kaikki Optio L-sarjan mallit OSE250 voidaan varustella nousevalla ajotasolla, mikäli varastossa keräillään usein toiselta hyllytasolta. Jos toiselta tasolta keräily on vain satunnaista, on vakiomallissa ”SureStep”-alustat ja nousukahvat, joiden avulla kiipeäminen koneen päälle on helppoa ja turvallista.  

Ergonomiset trukit vähentävät rasitusta

Keräilytehtävissä on suuri rasitusvammojen riski esimerkiksi tehtävissä, joissa täytyy usein kumartua laskemaan tavaroita matalalla olevalle lavalle. Tehdäkseen työympäristöstä ergonomisemman monet varastot ovat vaihtaneet matalakeräilytrukkeihin, joissa on korkealle nostavat haarukat. Joissain maissa ergonomiaa harkitaan jopa lakisääteiseksi vaatimukseksi.

Optio L-sarjassa on ergonomiavaatimukset täyttäviä malleja, jotka nostavat haarukat työtä helpottavalle 800 mm korkeudella. OSE120-malli soveltuu yhdelle lavalle keräilyyn tehtävissä, joissa tuotteet ovat suhteellisen raskaita, kun taas OSE200X on varusteltu pitkillä haarukoilla ja jopa 2000 kg nostokapasiteetilla. OSE200X mahdollistaa ergonomisen keräilyn nostamalla kuorman vyötärökorkeudelle.

Malliston täydentävät mallit, joissa on avoin pääsy lavalle sekä ajotason nosto suurikokoisten tuotteiden keräilyyn toiselta tasolta.

Erikoismalli tuo joustavuutta

BT Optio L-sarjan erikoisin malli on OSE120CB. Se on matalakeräilijä, jossa on pinontatrukin masto ja joka on toimintaperiaatteeltaan kolmipyöräinen vastapainotrukki. Käytännössä se mahdollistaa normaalien keräilytehtävien lisäksi lavojen käsittelyn 4 metrin korkeudelta. OSE120CB voi täydentää lavapaikkoja korkeammalta keräilykierroksensa yhteydessä, mikä tarkoittaa sitä, ettei keräilijän tarvitse odottaa työntömastotrukin saapumista mikäli hyllytystarve on käsillä.

Edistyksellistä käyttömukavuutta

Kuten on todettu, keräilyn tehokkuuden tärkein tekijä on itse keräilijä. Tästä syystä BT Optio L-sarjaan on saatavilla useita käyttömukavuutta parantavia varusteita.

Malliston trukeissa on matala ajotaso, joka helpottaa trukkiin nousemista. Uutuutena saataville tulee mukautuva jousitusjärjestelmä FAS (Frequency-Adapted Suspension), joka vähentää huomattavasti tärinää. Se on kehitetty vastaamaan työkoneiden kiristyviin tärinänvaimennusvaatimuksiin.

Uusissa trukeissa on säilytetty E-man-ohjain. Ohjaimen liikkeet välittyvät elektronisesti ohjauspyörän moottorille, jolloin ajaminen on helppoa ja vaivatonta. Ohjain on mahdollista varustella nivelellä, jolloin sen voi kääntää trukin sivulle helpottamaan trukin kävelyttämistä. Ohjain myös nousee kuljettajan mukana nousevalla ajotasolla varustetuissa malleissa.

Optio L-sarjan trukeissa on lisätty säilytyslokeroita, joissa voi pitää keräystyössä tarvittavia työkaluja. Niihin saa myös E-bar-kiinnityskiskon, johon voi kiinnittää erilaisia lisävarusteita, mm. tietokoneita, terminaaleja, viivakoodiskannereita tai kalvomuovirullia.

Suorituskyky ja luotettavuus

BT Optio L-sarjan trukeissa on tehokkaat vaihtovirtamoottorit, joilla saavutetaan erinomainen kiihtyvyys ja huippunopeus. Trukit valmistetaan Toyota Material Handling Europen Ruotsissa sijaitsevassa tehtaassa Toyotan tuotantojärjestelmän (TPS) mukaan, mikä takaa korkeimman mahdollisen laadun ja luotettavuuden.

 


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Toyota Material Handling Sweden AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa