2012-10-03

Ensimmäinen, toinen... ja kolmas kerta!

Yrityksen tuotekuva Toyota Material Handling Sweden AB - Ensimmäinen, toinen... ja kolmas kerta!

Raikas syksyinen ilma siivitti kaupantekoa, kun jo kolmannen kerran järjestetty trukkihuutokauppa veti jälleen runsaasti väkeä Toyota Material Handlingin piha-alueelle Vantaalle 7.9.2012. Menoa ja meininkiä riitti, sillä samassa yhteydessä ajettiin myös Toyota GP 2012 -taitoajokisan jännittävä finaali – haussa oli vuoden paras trukinkuljettaja.  

 “Todella onnistunut tapahtuma”       

Tilaisuuden isäntänä toimineella Toyota Material Handlingin myyntijohtaja Jukka Heinosella oli hymy herkässä, kun hän seurasi monisatapäisen yleisön vilkasta hyörinää vaihtokoneiden ympärillä ja kuunteli meklarin vauhdikasta vasaran pauketta kaluston vaihtaessa omistajaa.    

“Trukkihuutokaupan suosio on kasvanut kerta toisensa jälkeen. Tänä vuonna kaupattavaa tavaraa on aiempaa enemmän, listassa on sata nimikettä. Se on myös laadultaan tasokkaampaa, osa kunnoltaan ihan uudenveroista, joten kiinnostusta riittää.”

Vuokrauksen lisääntyminen näkyy myös vaihtokaluston kunnossa. Vuokrattu kalusto vaihdetaan säännöllisesti uuteen, joten vaihtoon tulee aiempaa uudempia, hyvin huollettuja koneita. “Laatutrukki kestää kovassakin käytössä reilusti toistakymmentä vuotta, joten näillä on runsaasti työvuosia edessä.” 

Tapahtuman suosiota lisäsi myös www-sivuilla ollut kuvallinen tuoteluettelo. Netin kautta ilmoittautuikin ennakkoon yli sata ostajaa. Trukkien ja työkoneiden lisäksi houkuttimena oli varaosa-, tarvike- ja rompetarjouksia – hintahaarukka vaihteli vitosesta kymppitonneihin. Yleisö pääsi nauttimaan kunnon markkinameiningistä, kun kokenut huutokauppameklari Heikki Ollanketo veti tilaisuuden ammattitaidolla ja hurtilla huumorilla.

Asiakaskuntaa laidasta laitaan

Tilaisuuden yleisö oli kattava läpileikkaus trukkien ja työkoneiden käyttäjäryhmistä. Siinä missä taitoajokisaan osallistujat ja taustajoukot tulivat isommista yrityksistä, niin huutokauppaväki koostui pk-yrityksistä. Joukosta erottuivat monia trukkeja huutaneet välittäjät sekä yksittäisiä trukkeja omaan käyttöön ostavat yrittäjät. Moni kertoikin katsoneensa jo etukäteen nettiluettelosta haluamansa koneen.

Paikalla oli myös monia, jotka kertoivat tulleensa vain katselemaan ja nauttimaan ilmapiiristä ja Wotkinsin varrasporsaasta. Tai tutustumaan Toyota Material Handlingin toimitiloihin ja ihmisiin, kuten SAPPI Kirkniemen paperitehtaan Jani Brusin ja Petri Sintonen, jotka kertoivat asiakassuhteen TMH:n kanssa olevan pitkä ja toimiva. 

“Meillä on kolme paperikonetta, tehdas toimii viidessä vuorossa ja Toyota-vuokratrukkeja on kolmisenkymmentä. Teemme korkealaatuista aikakauslehtipaperia, josta menee vientiin 95 % – Länsi-Euroopan ohella yhä enemmän mm. Puolaan ja Venäjälle. Se on suoraan painotaloihin menevää arvokasta lopputuotetta, joten koko tuotantoketjun on toimittava virheettömästi trukkeja myöten.”

Brusinin ja Sintosen mukaan SAPPI Kirkniemessä panostetaan vahvasti myös turvallisuuteen. Tehtaalla järjestetään vuosittain koko väen kattava “Turvallisuuspäivä”, jossa paneudutaan perusteellisesti myös trukkien käytön riskitekijöihin. Työtapaturmat tehtaalla ovatkin pudonneet kolmasosaan verrattuna vuoden 2009 tasoon.      

Ensi vuonna uudelleen

Myyntijohtaja Jukka Heinonen kertoi, että menestyksellinen trukkihuutokauppa jatkuu Vantaalla ensi vuonna entistä ehompana.

Toyota Material Handlingin toimitusjohtaja Pasi Nieminen myhäili vieressä silmin nähden tyytyväisenä päivän antiin. “Tämä on loistava tilaisuus kohdata asiakkaita ja kumppaneita. Tunnelma on rento ja reilu. Meillä on mahtavat tuotteet, mahtavat ihmiset ja mahtavat asiakkaat.”

“Olen todella iloinen siitä, kuinka hyvä tekemisen henki talossa vallitsee. Tiimillä on työhön ammattilainen asenne, tahto etsiä ja tarjota asiakkaiden tarpeisiin aina toimivin ja järkevin ratkaisu.”


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Toyota Material Handling Sweden AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa