2012-06-05

JUHA-Elektron ja Weidmüllerin tiet eroavat Suomessa

Helsinki. JUHA-Elektro Oy on Helsingissä sijaitseva sähköteknisten tuotteiden myynti- ja markkinointiyritys ja osa KAMIC Groupia. WEIDMÜLLER on globaali sähkötekniikan alan asiantuntija, joka on erikoistunut teollisuussovellusten tuotteisiin ja ratkaisuihin. Yritykset lopettavat yhteistyönsä Suomessa syyskuusta 2012 alkaen. JUHA-Elektrolla on ollut WEIDMÜLLERin edustuksen yksinoikeus Suomessa yli viisi vuosikymmentä, ja se on tehnyt WEIDMÜLLERistä tunnetun brändin suomalaisen teollisuuden keskuudessa.

Päätöksen taustalla on WEIDMÜLLERin viime vuosina tapahtunut kehitys komponenttituottajasta kohti vahvempaa teollisuussegmentoitumista ja sovellushakeutumista. WEIDMÜLLER toivoo tiiviimpää yhteistyötä suomalaisten asiakkaidensa ja omien insinööriensä kesken, kuten mittatilaustöissä ja design- ja kehitystoiminnassa.

Syyskuusta 2012 lähtien WEIDMÜLLERiä edustaa Suomen kasvavilla markkinoilla sen oma WEIDMÜLLERin pohjoismaiseen organisaation kuuluva suomalainen haara, joka myös hyötyy pohjoismaisen organisaation vahvuuksista. WEIDMÜLLERin entinen JUHA-Elektron myyntitiimi toimii ydinjoukkona, ja WEIDMÜLLER suunnittelee laajentavansa Suomen haaraansa useammilla insinööreillä palvellakseen suomalaisia asiakkaita entistäkin paremmin.

 WEIDMÜLLER ja JUHA-Elektro ovat käyneet neuvotteluja positiivisessa hengessä ja molemmat osapuolet painottavat sitä, kuinka vaaditaan pehmeää siirtymävaihetta, kun on kyse sovinnollisesta sopimuksesta molempien osapuolten jatkaessa omaa tietään. Se, että molemmat ovat jatkossa riippumattomia toisistaan, ei kuitenkaan sulje pois yhteistoimintamahdollisuuksia, mikäli se on suomalaisten asiakkaiden eduksi.

JUHA-Elektro keskittyy markkinointiin ja ryhmittää toimintansa KAMIC Groupin muihin vahvoihin toimialoihin Suomen elektroniikkamarkkinoilla. Suomen toiminnan läheisempi yhdistäminen vahvistaa liikealoja Asennus ja Elektroniikka. 

 

WEIDMÜLLER: WEIDMÜLLER on kokenut asiantuntija, joka tukee asiakkaita ja yhteistyökumppaneita eri puolilla maailmaa tuotteilla, ratkaisuilla ja palveluilla teollisuuden teho-, signaali- ja data-aloilla. WEIDMÜLLER kehittää jatkuvasti innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita varten. WEIDMÜLLER Groupilla on toimintaa, myyntiyhtiöitä ja edustajia yli 80 maassa. Vuonna 2011 WEIDMÜLLERin myynti oli 620 miljoonaa euroa ja yhtiöllä oli noin 4 400 työntekijää.

 JUHA-Elektro: JUHA-Elektro on sähköteknisten tuotteiden myynti- ja markkinointiyritys, jonka kohderyhmää ovat teollisuus, design ja urakointi. Toiminta perustuu laajalle laatutuotteiden pohjalle, hyvän henkilökohtaisen palvelun ohella. Vahvistaakseen pohjoismaisten asiakkaiden palvelua entisestäänkin JUHA-Elektro yhdistää kaksi ydinalaansa KAMIC Asennukseen ja EG Elektroniikkaan Suomessa. Molemmat yritykset ovat osa KAMIC Groupia.

KAMIC Group: KAMIC Group on yksityisomistuksessa oleva korporaatioryhmä, jonka pääkonttori on Ruotsissa. Tavoitteena on olla johtava teknisen alan tuotteiden ja palvelujen tarjoaja tarkoin määritellyillä tuotteilla ja markkina-aloilla. KAMIC Group koostuu yli 30 toiminnallisesta yhtiöstä, joiden vuosittainen myynti on arviolta 1,5 miljardia Ruotsin kruunua.  Ryhmällä on tytäryhtiöitä ja toimistoja 11 maassa Pohjois-Euroopassa ja Aasiassa ja yhteensä noin 750 työntekijää.

 

 

For more information, contact managing director Jacob Jørgensen, phone +46 70 5185788, email jacob.jorgensen@weidmuller.se


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Weidmüller AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa