2012-11-15

Sigma-pumppusarja – enemmän tehoa ja paremmat annostustulokset

Yrityksen tuotekuva Prominent Finland Oy - Sigma-pumppusarja – enemmän tehoa ja paremmat annostustulokset

Moottoritoimiset Sigma-annostelupumput S1Cb/S2Cb/S3Cb

ProMinent saavutti taas uuden rajapyykin suunnittelemalla uudelleen moottorikäyttöisen Sigma-pumppusarjansa ohjaustyypin. Turvallisuus, tehokkuus ja ympäristönsuojelu eivät ole vain toiveajattelua. Ne ovat osa standardilaitteiden ominaisuuksia. Koko moottorikäyttöisten Sigma-kalvoannostuspumppujen sarja, ohjaustyypit S1Cb/S2Cb/S3Cb, on täysin uudistettu ja siihen on lisätty uusia älykkäitä ominaisuuksia, jotka tuovat lisää käyttömukavuutta, turvallisuutta ja tehoa.

Irrotettava käyttöyksikkö käyttömukavuuden lisääjänä
Siirreltävä käyttöyksikkö tuo helppoutta käytännön sovelluksiin. Näin ollen pumppu on myös helposti ja nopeasti liitettävissä erilaisiin sovelluksiin.

Energiansäästöä vähintään 15 prosenttia
Ensi kertaa Sigmalla voi myös tallentaa liike- ja nopeusprofiileita sekä virrankulutuksen. Tämä tapahtuu älykkään ohjelmiston avulla. Ohjelmisto ohjaa moottoria sähköisesti. Se tunnistaa virrantarpeen ja ohjaa virransyöttöä valitun sovelluksen määriteltyjen tarpeiden mukaan. Kaikkiaan energiansäästö on yli 15 prosenttia täydellä kuormituksella verrattuna perinteisiin ohjaustyyppisiin pumppuihin. Puolikuormituksella tai 2/3:n kuormituksella säästö on jopa 30 prosenttia.

Ihanteellisia annostustuloksia annostusprofiilien avulla
Ihanteellisen annostustuloksen saavuttamiseksi voidaan hyödyntää annostusprofiileita, joissa pumpun toiminta ja käytettävien kemikaalien tai sovelluksen ominaisuudet sovitetaan yhteen. Uuden pumppusarjan avulla toimiosien nopeutta voidaan säädellä. Tämä mahdollistaa älykkään liikkeenohjauksen, mikä säästää energiaa ja tukee ihanteellisesti sovellusta. Näin esimerkiksi käyttämällä lyhyempää imuiskua ja pidempää annostusiskua aineen syöttö tapahtuu tasaisemmin, tai korkeaviskoottisia aineita annosteltaessa voidaan käyttää pidempää imuiskua ja lyhyempää annostusiskua. Lisäominaisuutena Sigma-pumput voidaan kytkeä ylemmän tason ohjaukseen, mutta niitä voidaan käyttää myös itsenäisinä yksikköinä.

Sisäinen ylikuormakytkin pumpun tehokkaana suojana
Uudessa pumppusarjassa on tehotarveohjaus, joka pysäyttää pumpun määritellyn rajan ylittyessä. Tämä tarjoaa parhaan mahdollisen suojan hankinnallesi: ylikuormakytkin laukeaa ylikuorman ollessa 30 prosenttia tehden näin ylimääräiset pumpun suojalaitteet, kuten paineenpoistoventtiilit ja painemittarit, tarpeettomiksi. Kytkin ei kuitenkaan korvaa koko laitteistoa suojaavia puhkeamissuojalaitteita.

Turvallisuus standardina
Moottorikäyttöisissä Sigma-pumpuissa on monikerroksinen turvakalvo ja älykäs kalvonrikkoontumisenilmaisin standardina. Uuden turvakalvon rakenne varmistaa, että annosteltava kemikaali pysyy annostuspäässä myös kalvon rikkoontuessa, eikä kemikaali koskaan pääse vuotamaan ympäristöön. Lisäksi optinen näyttö kuuluu standardivarusteisiin. Jos ilmaisin ilmoittaa häiriöstä, käyttäjä voi reagoida vaurioon välittömästi. Vielä helpompaa käyttäjälle on kalvonrikkoontumisenilmaisin ohjausversiossaan. Näissä pumpuissa kalvon toimintahäiriö näkyy punaisen LEDin syttymisenä ja häiriöviestinä LCD-näytöllä. Asetuksesta riippuen pumppu joko pysähtyy tai jatkaa annostusta hälytyksen aikana.

Käyttömukavuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta
Monikerroksinen turvakalvo kiinteine kalvonrikkoontumisenilmaisimineen ja moottorin kiinteä ylikuormasuoja tekevät Sigma-sarjan pumpuista turvallisia käyttää eri prosesseissa ja auttavat suojelemaan ympäristöä. Samalla sovelluskohtaisesti muokattavat annostusprofiilit auttavat määrittelemään kemikaalintarpeen. Oikea kemikaalimäärä vähentää luonnolle aiheutuvaa haittaa ja alentaa kuluja.

Tietoa yrityksestä: Prominent Finland Oy