2013-09-04

Uusi innovatiivinen PVG-letkuventtiili säästää käyttökustannuksissa

Yrityksen tuotekuva Flowrox Oy - Uusi innovatiivinen PVG-letkuventtiili säästää käyttökustannuksissa


Letkuventtiiliteknologian pioneeri Flowrox tuo markkinoille jälleen uuden, uraauurtavan venttiiliratkaisun. Uudessa PVG-letkuventtiilissä on valurautarunko, yksinkertainen sulkumekanismi sekä kestävä letku, jossa on vakiona aukivetolenkit.


“PVG-venttiili on syntynyt pitkän tuotekehitystyön tuloksena ja 35-vuotisesta kokemuksesta venttiiliteknologiasta vaativissa prosessiolosuhteissa. Se on kehitetty täysin asiakkailtamme saadun palautteen ja toiveiden perusteella”, kertoo Flowroxin Venttiilit-divisioonan johtaja Simo Manninen.


Kestävä tuote vaativiin olosuhteisiin


PVG on jatkoa elastomeeriselle PVEG-venttiilille, joka on suunniteltu jo muutamia vuosia sitten asiakkaille, jotka etsivät kevyttä, mutta kestävää venttiiliratkaisua. Uusi PVG on PVEG:tä jykevämpi, mutta perustuu muutoin PVEG:n menestyksekkääseen rakenteeseen. Nämä kaksi venttiilimallia täydentävät toisiaan vaativissa teollisuusprosesseissa.


PVG-venttiili on kehitetty prosesseihin, joille on ominaista paineenkestävyys, kuumuus, kulutus, korroosio ja agressiiviset lietteet. Se on luotettava sulkuventtiili, joka on suunniteltu erityisesti säiliöihin, sakeuttimiin, pumppujen erotusventtiileiksi, mittalaitteisiin ja näytteenottojärjestelmiin.
“Kuten muillakin letkuventtiileilämme, myös PVG:llä on lukuisia käyttökohteita ja sitä on saatavana useita kokoluokkia 50-250 mm välillä. Venttiiliä voidaan käyttää jopa 110 asteen lämpötilassa ja sen sisältämässä letkussa on aukivetolenkit, joiden ansiosta PVG soveltuu myös prosesseihin joissa kiteytyvä aine voi muuten aiheuttaa venttiilin toimintahäiriöitä, toteaa Manninen.


Täysiaukoisena PVG-venttiili on osa prosessin putkea ja kaikki mikä virtaa putken läpi voi esteettä virrata myös venttiilin läpi. Täysiaukkoisuuden ansiosta venttiili minimoi tarvittavan pumppausenergian eikä aiheuta painehäviöitä. PVG on helppo asentaa ja huoltaa ja se sisältää valmiiksi asennetun, täysin tiiviin kumiletkun, joka kestää vaativat prosessiolosuhteet. Letku on ainoa osa, joka on kosketuksessa prosessissa virtaavaan aineeseen.


PVG alentaa kokonaiskäyttökustannuksia


PVG:n hankintahinta on hieman korkeampi kuin markkinoilla olevien kilpailevien tuotteiden.“Säästöt muodostuvat pumppauksen energiasäästöistä, prosessin käyttövarmuudesta, vähäisestä huoltotarpeesta sekä pitkästä käyttöiästä”, listaa Simo Manninen ja selventää: “PVG-venttiilin huoltoväli on useita vuosia ja sen ainoa kulutusosa on letku. Nämä ominaisuudet parantavat prosessin kokonaistehokkuutta kun ei ole tarvetta prosessin alasajoon venttiilien häiriöiden takia. Jos vertaa PVG:n käyttökustannuksia muihin venttiilityyppeihin, on meidän ratkaisu tyypillisesti matalin kokonaiskustannuksiltaan.”

PVG:n edut:
- Aukivetolenkit varmistavat häiriöttömän toiminnan
- Estää väliaineen saostumista letkun seinämiin
- Täysiaukkoinen rakenne; mimimoi tarvittavan pumppausenergian ja mahdollistaa esteettömän virtauksen
- Kestää 110 asteen lämpötilan
- Pitkä huoltoväli ja alhaiset huoltokustannukset
- Alhaiset kokonaiskäyttökustannukset


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Flowrox Oy

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa