2016-05-10

Scandicin keittiöissä siirryttiin biokaasuun

Yrityksen tuotekuva Scandic Hotels AB - Scandicin keittiöissä siirryttiin biokaasuun

Scandic on solminut sopimuksen biokaasun käytöstä pohjoismaisen kaasualan asiantuntijan Gasumin kanssa. Sopimuksen myötä Scandicin kolmen Helsingin hotellin keittiöissä ruoka valmistuu tästä eteenpäin biokaasulla.

Gasumin biokaasua käytetään Scandicin hotelliravintoloiden ruuan valmistamisessa ja takkojen lämmittämisessä noin 175 MWh vuodessa. Biokaasuun siirtymällä hotellien hiilidioksidipäästöt vähenevät 34 tonnia vuodessa, joka vastaa noin 15 henkilöauton vuosikulutusta. Biokaasu myös näkyy Scandicin ravintoloissa, sillä esimerkiksi Scandic Marskin ruokalistassa komeilee biokaasumerkki.

”Biokaasu tukee hyvin Scandicin strategiaa, sillä pyrimme olemaan edelläkävijäyritys ympäristöasioissa. Liesikäytössä kaasu tarjoaa perinteiseen sähkölieteen verrattuna monia etuja. Kaasuliettä ei tarvitse pitää koko ajan päällä, jolloin keittiön lämpötila laskee. Lisäksi se kuumentaa grillivastukset puolet kuumemmaksi kuin sähkö, jolloin saamme grillattuun ruokaan aivan eri maun ja fiiliksen”, sanoo Scandicin Suomen Area Chef Jari Ervasti.

”Yhteistyö Scandicin kanssa on luontevaa, sillä olemme molemmat Joutsenmerkillä varustettuja yrityksiä. Biokaasu on helppo ja vaivaton tapa kehittää ympäristöystävällisyyttä edelleen”, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Biokaasu on monikäyttöinen, täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Biokaasumerkki takaa kuluttajille, että tuote on valmistettu kotimaisella biokaasulla. Merkin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä antamalla kuluttajille valta vaikuttaa tuotteen valmistuskaareen.


Lisätietoja:

Kati Puukko, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Scandic Hotels Oy, puh.+358 40 563 7049, kati.puukko@scandichotels.com

Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuratkaisut, Gasum Oy, puh. 044 054 8583, jani.arala@gasum.fi

Gasum on pohjoismainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Gasum edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiö syöttää biokaasua kaasuverkostoon Espoosta, Kouvolasta, Lahdesta ja 2016 alkaen myös Riihimäeltä. Valtakunnallinen Biotehdas-ketju siirtyi helmikuussa 2016 Gasumin omistukseen. Gasum Biotehtaalla on biokaasulaitokset Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja Honkajoella sekä kesällä 2016 valmistuva laitos Riihimäellä. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä entistä laajemmin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Skangasilla on LNG-terminaalit Norjan Ørassa ja Ruotsin Lysekilissä. Suomen ensimmäinen LNG-tuontiterminaali valmistuu Poriin 2016. Gasum-konsernissa työskentelee noin 300 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. www.gasum.fi


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Scandic Hotels AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa