2003-06-11

Foster Wheeler siirtyy .Net-ympäristöön lämpöteknisessä mitoituksessa

Foster Wheeler Energia Oy uudistaa voimalaitoskattiloiden mitoittamiseen tarkoitetun järjestelmänsä. Uusi järjestelmä toimii .Net-ympäristössä ja sen toimittaa Novo.

Tietojärjestelmää käytetään leijukerroskattiloiden lämpötekniseen mitoittamiseen. Tyypillisen leijukerroskattilan tulipesän korkeus on jopa 50 metriä, leveys 20 metriä ja syvyys 10 metriä. Mitoituksessa kattilan tulipesä ja muut lämpöpinnat suunnitellaan vastaamaan asiakkaan vaatimaa höyryn virtausmäärää, painetta, lämpötilaa sekä näiden kautta kattilan tuottamaa energiaa. Mitoituksessa huomioidaan myös viranomaismääräykset, kuten sallitut päästötasot.

"Uuden tietojärjestelmän avulla saadaan entistä täsmällisempiä mitoitustietoja, jotka voidaan siirtää nopeasti asiakkaalle tehtävästä tarjouksesta suunnitteluun. Manuaalisen tiedonsiirron vähenemisen ansiosta myös työ nopeutuu", kertoo Development Manager Ari Hottinen Foster Wheeleriltä. "Tehokkaamman mitoituksen avulla päästään myös ekologisempaan energiantuotantoon, kun leijukerrosteknologian päästöprofiili paranee entisestään. Samalla vahvistetaan Foster Wheelerin markkinajohtajuutta kiertopetikattiloissa."

"Ohjelmistotoimittajalle järjestelmän haastavin osuus on graafisen suunnittelutyökalun tekeminen", kertoo palvelujohtaja Jussi Kontola Novolta. "Suunnittelutyökalun avulla mallinnetaan lämpökattilan komponenttien sijainti visuaalisesti piirtämällä. Mallin on oltava visuaalisesti kuvaava ja käyttöliittymältään yksinkertainen, vaikka sen taustalla pyörii suuri joukko laskentakaavoja."

Novo valittiin järjestelmän toimittajaksi toimittajavertailun perusteella. Novon referenssit graafisten liityntäeditorien teosta ja laadukkaaksi arvioitu toimintojärjestelmä vaikuttivat toimittajavalintaan.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy