2003-06-02

Ilmakuvien hyödyntäminen uusille urille

NOVO JA FM-KARTTA YHTEISTYÖHÖN

Novo ja FM-Kartta Oy ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta internet-pohjaisten ilmakuvapalvelujen tuottamiseksi. Perustettava kuvatietokanta kattaa koko Suomen ja siihen pohjautuvia palveluita tarjotaan jatkossa esimerkiksi maa- ja metsätalouden, ympäristöhallinnon, maankäyttötoimen ja myös yksityisten kansalaisten käyttöön.

Sopimuksen mukaan FM-Kartta vastaa digitaalisten ortokuvien tuotannosta Suomessa ja Novo kuviin perustuvista internet-palveluista. Ortokuva on geometrialtaan oikaistu ilmakuva, jota voidaan käyttää suunnittelusovelluksissa yhdessä muun paikkatiedon kanssa. Kuvatietokantaa ylläpidetään jatkuvasti ja asiakas saa käyttöönsä mahdollisimman ajantasaista kuvamateriaalia kustannustehokkaasti ja vaivattomasti.

"Ilmakuvien käyttö erilaisissa suunnittelu- ja inventointitehtävissä on lisääntynyt voimakkaasti. Kuvat ovat monessa tapauksessa jopa korvaamassa kartat. Kuvien käyttö on mahdollista jo hyvinkin kevyillä järjestelmillä. Tämä laajentaa käyttäjäkuntaa nopeasti ja on luonut selkeän tarpeen kuvien nettijakeluun", toteaa FM-Kartta Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Laamanen.

"Uskomme yhteistyön merkitsevän Novolle paikkatietopalveluihin perustuvan liiketoiminnan laajentumista. Ortokuviin pohjautuvat ratkaisut tarjoavat uuden tavan hyödyntää mittatarkkaa ja yksityiskohtaista kuvamateriaalia eri suunnittelun aloilla, sanoo Novon myyntijohtaja Miranda Saarentaus.

FM-Kartta Oy on Suomen johtava ilmakuvausyritys. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen ilmakuvauspalveluja ja digitaalisia kartoitusratkaisuja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2002 oli 4.7 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää keskimäärin 50 henkilöä vuosittain. FM-Kartta toimii aktiivisesti Skandinavian ja Baltian maissa.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy