2003-10-21

Novo jatkaa Väestörekisterikeskuksen tietopalvelutoimittajana

Novo ja Väestörekisterikeskus ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan Novo toimii valtakunnallisesta väestötietojärjestelmästä julkishallinnon organisaatioille tuotettavien eräkäyttöisten tietopalveluiden toimittajana. Sopimuksella jatketaan vuonna 1999 alkanutta yhteistyötä, jolloin ensimmäinen Novon ja Väestörekisterikeskuksen välinen tietopalvelusopimus allekirjoitettiin. Palvelua käyttää tällä hetkellä noin 500 organisaatiota, muun muassa Ajoneuvohallintokeskus AKE, Kansaneläkelaitos, Tilastokeskus, Verohallinto, kunnat, seurakunnat, yliopistot ja korkeakoulut. Uusi sopimuskausi alkaa 1.1.2004.

"Yhteistyömme Novon kanssa on ollut monipuolista ja kiinteää. Nyt solmittu sopimus vahvistaa entisestään yhteistyösuhteitamme ja uskoaksemme myös parantaa palvelujamme julkishallinnon organisaatioille. Palvelutoiminnan laatua koskevat kysymykset sekä tietosuojaa ja -turvaa koskettelevat asiat ovat tässä sopimuksessa myös merkittävässä asemassa", sanoo yksikönjohtaja Ilkka Turunen Väestörekisterikeskuksesta.

Väestötietojärjestelmä on Väestörekisterikeskuksen ja maistraattien ylläpitämä tietorekisteri Suomen kansalaisista ja Suomessa vakituisesti asuvista ulkomaalaisista. Järjestelmä sisältää tietoa myös rakennuksista, rakennushankkeista ja huoneistoista sekä kiinteistö- ja toimitiloista. Väestötietoja on rekisteröity Suomessa 1540-luvulta asti.

Tietopalvelu tuottaa aineistot väestötietojärjestelmässä tapahtuneista muutoksista, kuten syntymistä, kuolemista, osoite- ja nimenmuutoksista, suorittaa otannat ja poiminnat erilaisin kriteerein henkilö-, rakennus- ja kiinteistötiedoista sekä huolehtii palvelun laskutustoiminnoista.

"Väestötietojärjestelmä on Suomen merkittävin julkinen rekisteri, jonka tietomäärää hyödynnetään laajasti yhteiskuntamme eri alueilla. Väestörekisterikeskuksen ja Novon välisen yhteistyön jatkuminen on Novolle merkittävä, sillä se vahvistaa asemaamme vaativien valtionhallinnon palveluratkaisujen toteuttajana", sanoo palvelujohtaja Hannes Linden Novosta.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy