2003-09-24

Novolta tunnistusjärjestelmä Kelan, Työministeriön ja Verohallituksen verkkopalveluihin

Novo toimittaa Kansaneläkelaitoksen, Työministeriön ja Verohallituksen yhdessä muodostamalle Katve-konsortiolle sen sähköisiä asiointipalveluja käyttävien kansalaisten tunnistusjärjestelmän. Järjestelmä antaa kaikille halukkaille mahdollisuuden viranomaispalvelujen käyttöön ilman erillisiä sopimuksia tai investointeja. Konsortion jäsenten tavoitteena on edistää ja kehittää sähköisen asioinnin palvelujaan. Tunnistusjärjestelmän tuotantokäyttö alkaa joulukuussa.

"Katve-konsortion päätyminen valinnassaan Novon toimittamaan ratkaisuun perustui kokonaistaloudelliseen arviointiin, jossa hankinta-, ylläpito- ja käyttökustannusten lisäksi vertailussa oli laatu", toteaa työmarkkinaneuvos Kari Rintanen Työministeriöstä.

"Sähköisten asiointipalvelujen lisääntyessä ja kehittyessä myös tunnistusjärjestelmiltä vaaditaan entistä vahvempaa luotettavuutta, nopeutta ja aukotonta tietoturvaa. Novon Katve-konsortiolle toimittaman järjestelmän vaikutusalue on laaja, sillä sen avulla viranomaiset voivat tarjota verkkopalvelujaan kaikille halukkaille Suomen kansalaisille. Pidämme kauppaa Novolle merkittävänä, sillä se vahvistaa asemaamme vaativien sähköisten asiointiratkaisujen toteuttajana", sanoo Novon palvelujohtaja Jukka Tarkiainen.

Tunnistusjärjestelmän avulla Kansaneläkelaitos, Työministeriö ja Verohallitus huolehtivat sähköisiä palveluja käyttävien kansalaisten luotettavasta tunnistamisesta luottamuksellisten tietojen käsittelyssä. Tunnistamisessa hyödynnetään joko sähköistä henkilökorttia tai pankkitunnuksia. Siirtyminen verkkopalvelusta toiseen tapahtuu joustavasti ilman erillistä kirjautumista. Tunnistuspalvelu toimii 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina viikon päivinä.

Katve-konsortiolle toteutetun järjestelmän kokonaistoimituksesta ja käyttöpalvelusta vastaa Novo. Järjestelmä pohjautuu Ubisecure Solutions Oy:n Ubilogin-valmisohjelmistoon, joka tarjoaa vahvaa käyttäjätunnistamista erityisesti selainpohjaisille sovelluksille ja -palveluille. Teknologia-alustana on BEA:n WebLogic-ohjelmisto, joka soveltuu verkkopalvelujen ja web-sovellusten rakentamiseen ja käyttöön.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy