2004-11-22

Fennia ulkoistaa IT-toimintoja WM-data Novolle

Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia ja WM-data Novo ovat solmineet aiesopimuksen, jonka mukaan WM-data Novon omistusosuus eFennia Oy:stä nousee 80 %:iin. Samalla Fennia ulkoistaa nykyisten tuotantosovellusten, tulostus- ja integraatiopalveluiden ylläpidon ja kehittämisen eFenniaan.

Ulkoistuksessa 18 Fennian tietohallinnossa työskentelevää henkilöä siirtyy eFennian palvelukseen. eFennia Oy on Fennian ja WM-data Novon omistama it-palveluyhtiö, joka tuottaa järjestelmien ylläpito- ja kehityspalveluja.

Kaupan jälkeen WM-data Novo omistaa eFenniasta 80 %:a ja Fennia 20 %:a Kaupan jälkeen Fennian äänioikeus eFenniasta on 63,6 %. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Jukka Tarkiainen WM-data Novosta ja hallituksen puheenjohtajana toimitusjohtaja Hannu Ketola Fenniasta.

Fennia on aiemmin käynnistänyt järjestelmähankkeen, jossa uusitaan Fennian vakuutustietojärjestelmät. Nyt käynnistettävällä yhteistyöllä varmistetaan nykyisten järjestelmien toimivuus ja ylläpito sekä niiden integraatio uusiin järjestelmiin.

– Nykyjärjestelmien toimivuus ja ylläpito on erittäin tärkeää, sillä liiketoimintamme on riippuvainen niiden toiminnasta. eFennian kautta pääsemme hyödyntämään WM-data Novon osaamista ja asiantuntemusta vaativista kehitys-, suunnittelu- ja ylläpitotehtävistä, kertoo Fennian toimitusjohtaja Hannu Ketola.

– Tämä yhteistyö vahvistaa WM-data Novon osaamista ja asemaa yhtenä johtavista vakuutus- ja rahoitus -toimialan tietotekniikkapalveluiden tarjoajana Suomessa. Sopimus on myös osoitus pitkäaikaisesta ja luottamuksellisesta kumppanuudesta Fennian kanssa, toteaa WM-data Novon toimitusjohtaja Seppo Matikainen.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy