2004-12-07

WM-data Novo vahvistaa asemiaan energiatoimialalla

Kymppivoima-ketjun yhtiöille ja Kotkan Energia Oy:lle järjestelmiä talouden, hallinnon ja tuotannonohjauksen käyttöön.

WM-data Novo on solminut puitesopimuksen ohjelmisto- ja palvelutoimituksista Kymppivoima-ketjuun kuuluvien yhtiöiden kanssa. Sopimus koskee yhteistoimitusta taloushallinnon, materiaalihallinnon, henkilöstöhallinnon, tuotannonohjauksen ja sähköisen arkistoinnin järjestelmistä. Sopimus on voimassa kaksi vuotta.

Kymppivoima-yhtiöitä ovat Savon Voima Oy, Kymenlaakson Sähkö Oy, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy, Suur-Savon Sähkö Oy ja Kymppivoima-liiketoimintayhtiöt. Hankinnan tavoitteena on yhtenäistää Kymppivoima-yhtiöiden tietojärjestelmät ja saada aikaan kustannussäästöjä tietojärjestelmien hankinnassa, käyttöönotossa ja ylläpidossa.

Suur-Savon Sähkön kanssa on tehty toimitussopimus taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, materiaalihallinnon ja sähköisen arkistoinnin toimituksesta.

"Tietojärjestelmän eri osien tulee toimia kokonaisuutena tehokkaasti ja liittymien muihin tietojärjestelmiin on oltava joustavia. Järjestelmän avulla parannamme prosessien kehittämistä, laskujen sähköistä kierrätystä, tehostamme konsernin sisäistä laskutusta, raportointia ja työaikatietojen käsittelyä. WM-data Novo on yhteistyökumppani, joka sitoutuu meihin ja jolla on resurssit pitkäaikaiseen järjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon", sanoo suunnittelupäällikkö Juha Lohjala Suur-Savon Sähköstä.

WM-data Novo on tehnyt lisäksi Kotkan Energia Oy:n kanssa sopimuksen kaukolämmön asiakastietojärjestelmän toimittamisesta. Sopimus sisältää järjestelmän käyttöönoton, ylläpidon ja neuvonnan. Järjestelmä otetaan käyttöön syksyyn 2005 mennessä.

WM-data Novon kaukolämmön asiakastietojärjestelmä on Suomessa käytössä tällä hetkellä noin 100 energiayhtiössä. Kotkan Energia Oy:llä on ennestään käytössä WM-data Novon kaukolämpöverkoston kunnossapito-ohjelmisto sekä Kaukolämpöverkoston suunnittelu- ja optimointiohjelmisto.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy