2004-10-11

WM-data Novolta standardien online-ratkaisu Suomen Standardisoimisliitolle

Suomen Standardisoimisliitto SFS kehittää verkkokauppaansa

Suomen Standardisoimisliitto SFS ottaa käyttöön uuden sähköisen online-palvelun standardeja tilaaville sopimusasiakkaille. Online tarjoaa aina ajantasaisen sähköisesti vesileimatun SFS- ja ISO-standardikokoelman sekä vapauttaa standardien ylläpidosta ja arkistoinnista. Järjestelmän teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa WM-data Novo.

– Online on uusi SFS- ja ISO-standardien tilaus- ja jakelukanava yrityksille ja yhteisöille, jotka haluavat varmistaa käyttöönsä aina voimassa olevat standardit. Samalla asiakasyritykset ja muut standardeja käyttävät yhteisöt voivat säästää mm. standardikokoelmiensa ylläpito- ja arkistointikustannuksissa, SFS:n markkinointipäällikkö Risto Rautanen sanoo.

Standardien ostaminen on hyvää vauhtia siirtymässä Internetiin. Aiemmin standardit tilattiin joko puhelimitse tai faksilla ja toimitettiin paperimuodossa postitse asiakkaille. Kertatilauksina standardeja on voinut ostaa jo jonkin aikaa verkkokaupasta, mutta kestotilauksiin online tuo uuden ratkaisun.

– Online sopii erityisesti pk-yrityksille, erityisesti suuryritysten alihankkijoille. Suuryritykset ovat jo tähänkin mennessä saaneet ostaa tarvitsemansa SFS-standardit sähköisessä muodossa ja ne on toimitettu heidän omiin palvelimiinsa verkkokäyttöön. Nyt tämä vastaava palvelu on kaikkien standardien käyttäjien ulottuvilla ja se on ulotettu myös sähköisiin ISO-standardeihin, Rautanen lisää.

Online-palvelun käyttöönotto on edellyttänyt standardien siirtämistä WM-data Novon palvelimille. Tällä hetkellä palvelimella on yhteensä noin 30 000 SFS- ja ISO-standardia. Palvelimilla olevat standardit päivitetään vähintään 11 kertaa vuodessa, kun uusia standardeja vahvistetaan ja julkaistaan. Myös muutokset ja lisäykset päivitetään automaattisesti.

Erityispiirteenä standardien online-ratkaisussa (http://sales.sfs.fi) on se, että standardien käytön laajuus on rajoitettu sopimuksella. Tämä on ratkaistu siten, että SFS antaa lisenssin standardien käyttäjille yrityksessä. Standardien kopiointioikeus on myös rajoitettu, ja siksi verkon yli toimitettuihin standardeihin on lisätty tilaajan vesileima.

WM-data Novon SFS:lle toimittama eCommerce G2 -ratkaisu huolehtii sopimushallinnasta, sopimusten allekirjoituksista ja kryptatusta sähköisestä vesileimasta.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy