2011-06-13

Metsolta 300:s Metso RM3-retentiomittaus paperi- ja kartonkiteollisuuteen

Yrityksen tuotekuva Metso Oyj - Metso RM3-retentiomittaus

Retention mittauksen ja automaattisen säädön pioneeri Metso on saavuttanut merkittävän merkkipaalun toimittamalla 300:nnen Metso RM3 -retentiomittauksen paperi- ja kartonkiteollisuudelle. Se asennettiin toukokuussa Stora Enson Kaukopään tehdasyksikön kartonkikone 2:lle Imatralla. Pakkaus- ja graafisia kartonkeja valmistavan koneen märkäänpäähän toimitettiin kaikkiaan kolme laitetta, joilla mitataan jatkuvatoimisesti viiraveden sakeutta kaikissa kerroksissa. Toimitukseen kuului myös kaksi Metso MCA -mikroaaltomittaria kokonaissakeuden mittaamiseen konemassoista. Aiemmin kartonkikone 2:n viiraveden analyysit tehtiin laboratoriossa manuaalisesti konelinjalta otetuista vesinäytteistä. Nyt RM3-analysaattorit mittaavat viiraveden sakeutta jatkuvatoimisesti.

Uusien viiraveden sakeusmittausten avulla pystymme entistä paremmin vakioimaan retention, mikä osaltaan vähentää koneen likaantumista sekä parantaa ajettavuutta ja tuotepuhtautta, toteaa KK 2:n käyttöinsinööri Riku Suurnäkki.

Luotettava ja tarkka RM3 sopii kaikkiin monitorointi- ja säätösovelluksiin. Se on markkinoiden ainoa optinen mittaus, joka pystyy mittaamaan kokonaissakeuden lisäksi todellisen tuhkasakeuden. Sillä voidaan mitata myös massan flokkisuus. Luotettaviin mittauksiin perustuvat retentio- ja tuhkasäädöt ovat erinomaisia työkaluja paperin ja kartongin valmistusprosessin tuotantotehokkuuden nostoon, laadun parantamiseen sekä tuotantokustannusten alentamiseen.

RM3 edustaa kolmatta sukupolvea teollisuusstandardiksi muodostuneessa Metson retention mittausteknologiassa. Analysaattorin menestys perustuu yli 20 vuoden kokemukseen optisista sakeusmittauksista sekä jatkuvaan hedelmälliseen yhteistyöhön paperin- ja kartonginvalmistajien kanssa. Analysaattoreita on käytössä paperi- ja kartonkitehtailla sekä DIP-laitoksilla ympäri maailmaa.

Kaukopään tehdasyksikkö on osa Stora Enson Imatran tehtaita, joiden kapasiteetti on yli miljoona tonnia kartonkia ja paperia vuodessa. Pakkaus-, paperi- ja puutuoteteollisuudessa toimivan Stora Enson palveluksessa on maailmanlaajuisesti noin 26 000 ihmistä, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli 10,3 miljardia euroa.

Tietoa yrityksestä: Metso Oyj