2011-06-13

Winter IceControl, Pirellin uusi pohjoismainen nastaton rengas.

Yrityksen tuotekuva Pirelli Tyre Nordic AB - Winter IceControl, Pirellin uusi pohjoismainen nastaton rengas.

Älvsbyn, 28. helmikuuta 2011 – Pirellin testauspaikassa, Ruotsin pohjoisosassa sijaitsevassa Älvsbynissä tehtyjen talvitestien aikana italialainen valmistaja Pirelli esitteli Pohjoismaiden talvia varten uuden Pirelli Winter Icecontrol renkaan.

Winter Icecontrol on Pirellin kehittämä rengas, joka sopii äärimmäisiin ja muuttuviin talviolosuhteisiin, joissa tiet ovat jäisiä ja lumisia. Pirellin teknikot ja testausryhmät ovat keskittyneet seuraavan neljän erityisominaisuuden kehittämiseen uutta rengasta varten: parempi jarrutusteho ja käsiteltävyys jäällä, suurempi kitka ja jarrutusteho lumessa sekä turvallinen käsiteltävyys ja jarrutus sohjoisilla teillä. Tuotekehittelyssä ei myöskään ole unohdettu ympäristöominaisuuksia, eli alhaista vierintävastusta ja entistä alhaisempaa melutasoa.

Renkaiden kehitystyössä on lisäksi otettu huomioon nastarengaskielto osassa Pohjoismaiden suurkaupunkeja ympäristösyistä. Kielto on yhdessä vuosien 2009 ja 2010 erittäin kylmien ja runsaslumisten talvien kanssa osoittautunut haasteeksi kyseisten alueiden autonomistajille, jotka ovat tottuneet ajamaan nastarenkailla. Tämä on myös osaltaan kasvattanut nastattomien renkaiden markkinoita.

Winter Icecontrol-renkaan kulutuspinnan yhdisteen sisältämä optimaalinen polymeeriseos säilyttää pehmeytensä myös alhaisissa lämpötiloissa ja tehostaa siten suorituskykyä jäällä. Kumin sisältämä silikaatti toimii elektromagneettisena kiinnittäjänä renkaan osuessa veteen.

Uusi profiili leveämmällä tartuntapinnalla antaa suuremman ja yhtenäisemmän kosketuspinnan ja parantaa pitoa lumessa ja jäällä. Ainutlaatuinen jääuria eli kylkeen ja olka-alueelle sijoitettuja pieniä uria sisältävä uritus ohjaa rengaspaineen vaikutuksesta sulaneen jään muodostaman vesikerroksen pois renkaalta. Tämän ansiosta suorituskyky jäisillä teillä on entistä parempi kitkan ja jarrutuksen osalta.

Myös muut innovatiiviset urituksen osat parantavat pitoa lumessa:

  • Nuolenmuotoinen uritus liikkuu vierintäsuuntaan, jolloin pito ja käsiteltävyys ovat entistä parempia
  • Lumiurat ja lumisyvänteet keräävät pinnalla olevaa lunta ja lisäävät sen avulla kitkaa
  • Renkaan olka-alueen rypytetyt kyljet tarttuvat pintaan.

Märillä ja loskaisilla teillä turvallisen käsiteltävyyden takaava ja melua vähentävä uritus renkaan keskirivalla toimii yhdessä pitkittäisten ja poikittaisten urien kanssa. Urat poistavat vettä renkaan pinnalta jättäen lumen tien pinnalle.

Rengas on kehitetty Pirellin ympäristöystävällisen Green Performance filosofian mukaisesti:

  • Energiatehokkuus: Kumiyhdiste ilman aromaattisia öljyjä
  • Puhdas ilma: Parempi vierintävastus korkeampaa polttoainetehokkuutta varten
  • Melun vähentäminen: Melutaso huomattavasti alle vuonna 2012 voimaan tulevia EU:n asetuksia

Pirellin Winter Icecontrol-rengas on saatavilla vuoden 2011 puolivälistä lähtien 14–18 tuuman koossa suurimmalle osalle Pohjoismaiden suosituimmista autoista. Renkaan nopeusluokka on T (enintään 190 km/h), ja jokaisen koon kuormitusindeksimerkintä on XL. Koko sarja on hyväksytty ECE-, CEE- ja DOT-standardien mukaisesti


Lehdistötiedote lähetettiin MyNewsdeskillä

Tietoa yrityksestä: Pirelli Tyre Nordic AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa