2013-09-09

Toyota esitteli uusia tuotteita PacTec-messuilla

Yrityksen tuotekuva Toyota Material Handling Sweden AB - Toyota esitteli uusia tuotteita PacTec-messuilla

Toyota Material Handling Finland Oy esitteli mielenkiintoisia tuoteuutuuksia Pactec 2013-messuilla 2-5.9.2013 Helsingin messukeskuksessa. Näiden tuotteiden lähtökohtana on asiakkaan kokonaiskustannuksien alentaminen turvallisuutta ja tuottavuutta unohtamatta.

Toyotan osaston lippulaiva oli uusi Traigo 80, joka on sähkövastapainotrukkien uusin 80-volttinen perheenjäsen. Mallisto on suunniteltu erityisesti käyttäjille, jotka vaativat sähkötrukilta äärimmäistä tuottavuutta ja energiatehokkuutta. Parantuneesta kiihtyvyydestä, nosto- ja ajonopeudesta huolimatta Traigo 80 kuluttaa 20% vähemmän energiaa kuin edeltäjänsä. Korkean suorituskyvyn ansiosta  Traigo 80 mahdollistaa polttomoottoritrukin korvaamisen erittäin energiatehokkaalla sähkötrukilla ja useimmissa tapauksissa vieläpä ilman akunvaihtotarvetta.

Vastapainotrukeista  Toyota esitteli Tonero-malliston diesel-käyttöisen 2.5t trukin Deluxe-ohjaamolla ja päästönormit täyttävällä uudella moottorilla. Deluxe-tehdasohjaamo mahdollistaa erittäin alhaisen tärinä- ja melutason kumityynyillä eristetyn kelluvan rakenteen ansiosta. Ohjaamosta on hyvä näkyvyys myös korkealle nostettaessa kaarevan tuulilasin yläreunan ansiosta. Deluxe-ohjaamo sopii myös pitkille kuljettajille korkeus- ja kallistussäädettävän ohjauspylvään sekä korotetun ohjaamon korkeuden ansiosta. Tilava ohjaamo sai runsaasti kiitosta jopa kaikkein kookkaimmilta messuvierailta. Tonero-malliston uudistetut dieselmoottorit mahdollistavat jopa 15% pienemmän polttoaineen kulutuksen ja alentuneet CO2 päästöt.’

BT:n monipuolisesta varastotrukkien valikoimasta mielenkiintoisena uutuutena esiteltiin BT Reflex O-mallin kumipyöräinen työntömastotrukki. Uudessa O-mallissa on pitävät isot kumipyörät ja korotettu maavara. Täten sillä on mahdollista suorittaa tehtäviä sekä ulkona että sisällä, jolloin voidaan mahdollisesti vähentää tarvittavien koneiden määrää. Uusi malli on hieno lisä jo ennestään kattavaan BT Reflex -valikoimaan, joka on tunnettu korkeasta tuottavuudesta, loistavasta ajettavuudestaan, kestävyydestä ja turvallisuudesta. Messuilla esillä ollut video O-sarjan koneen kyvystä kulkea paksussa lumessa herätti runsaasti ihmetystä messuvieraissa.

Toyotan innovatiivisista turvallisuustuotteista esillä oli SpotMe-järjestelmä, joka  on kehitetty edistämään työturvallisuutta varastoissa ja tuotantolaitoksissa. Sisäänrakennetuilla suuntaherkillä sensoreillaan SpotMe havaitsee trukit ja jalankulkijat risteyskohdissa ja antaa varoituksen risteävästä liikenteestä. Varoitusyksikkö alkaa vilkkua kun potentiaalinen törmäysvaara havaitaan, jolloin kulkuneuvot ja jalankulkijat ymmärtävät hidastaa ja pysähtyä risteyksiin.

Toyota I_Site on Toyotan kehittämä älykäs kaluston ja kustannuksien hallintajärjestelmä, joka auttaa asiakasta parantamaan toimintaansa neljällä pääalueella: työturvallisuus,  kustannukset, tuottavuus ja ympäristö. Messuilla oli esittelyssä Toyota I_Site:n uusin versio, joka auttaa asiakasta pureutumaan kalustonhallintaan entistä tehokkaammin. Toyota I_site:n ainutlaatuinen käyttökustannusten ja trukista tulevan käytönaikaisen tiedon yhdistelmä antaa asiakkaalle kokonaisvaltaisen kuvan varaston sisälogistiikasta.

Toyota ja Optiscan Oy rakensivat messuille aidon lähes 300 neliön varastoympäristön, jossa esiteltiin kuinka puhekeräilyjärjestelmä toimii käytännössä. Näyttävänä elementtinä osaston keskellä työskenteli puheohjauksen ja automaattisten BT Autopilot-trukkien yhdistelmä. Messukävijät saivat itsekin kokeilla keräilyä ja todeta, miten puheohjaus tehostaa keräilyä. Messuvieraille esiteltiin monipuolisesti, kuinka Toyotan ja Optiscanin ratkaisujen avulla tehostetaan ja virtaviivaistetaan varaston prosesseja lähettämöstä vastaanottoon sekä minimoidaan virheet.

Keräilytoiminnon lisäksi BT Autopilot -automaattitrukkeja voidaan käyttää yksittäisinä jonkin tietyn tehtävän tekemiseen tai liikenteenohjausjärjestelmän avulla ryhmänä. Tyypillisiä tehtäviä ovat toistuvat tehtävät ilman ihmisen väliintuloa kuten esimerkiksi tyhjien lavojen syöttäminen pakkauslinjalle, tuotteiden siirrot tuotannosta varastoon tai tuotteiden liikuttaminen kokoonpanolinjalla kokoonpanoasemalta toiselle. BT Autopilot-trukeilla on myös mahdollista ajaa normaalin trukin tavoin.


 


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Toyota Material Handling Sweden AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa