2013-05-08

Toyotalta uudet ympäristöystävälliset dieselmoottorit Tonero -mallistoon

Yrityksen tuotekuva Toyota Material Handling Sweden AB - Toyotalta uudet ympäristöystävälliset dieselmoottorit Tonero -mallistoon

Tonero -malliston uudistetut dieselmoottorit mahdollistavat jopa 15%* pienemmän polttoaineen kulutuksen ja alentuneet CO2-päästöt.

Toyotan toiminnan kulmakivi on maailmankuulu Toyota Way. Yksi tärkeä osa Toyotan toimintaa on ympäristöystävällisyyden ja kestävän kehityksen edistäminen. Täten Toyota on sitoutunut hiilidioksipäästöjen alentamiseen tuotantoketjussa ja lopputuotteissa.

Toyotan moottorien jatkuva kehittäminen vähentämällä päästöjä on osa tätä kestävää kehitystä. Alhainen polttoaineenkulutus ja vähentyneet CO2-päästöt ovat saavutettu  uudistamalla erittäin luotettava Toyota 1DZIII-moottori. Tämän 36 kW dieselmoottorin polttoaineensyöttöjärjestelmää on muutettu parhaan mahdollisen hyötysuhteen saavuttamiseksi. Tämä moottori täyttää viimeisimmät 97/68/EC määräykset**.

Toyotan moottorit ovat erityisesti trukkikäyttöön suunniteltuja teollisuusmoottoreita. Ne ovat matalaviritteisiä moottoreita, jotka ovat tunnettuja luotettavuudestaan ja matalista elinkaarikustannuksista. Tässä yhteydessä on hienoa, että uusien moottoreiden myötä sama tunnettu luotettavuus säilyy vaikka polttoaineen kulutus ja päästöt laskevat radikaalisti.  Toyotan 1DZIII-moottoriin ei tule teknisiä lisäratkaisuja tai lisävarusteita kuten suodattimia tms. jotka lisäävät
asiakkaan investointi- ja käyttökustannuksia.

Uusi Toyota 1DZIII-moottori on nyt saatavilla kaikkiin Toyota Tonero -malleihin nostokykyluokissa on 1,5-3,5 tonnia.


TMHFi:n vastapainotrukkien tuotepäällikkö Janne Huttunen kertoo:“Kuuntelemalla
asiakkaitamme ymmärrämme heidän tarpeensa toiminnan tehostamisesta, käyttökustannusten alentamisesta ja kestävään kehitykseen pyrkimisestä.
Käytännössä tämä uudistus tarkoittaa  asiakkaalle käyttökustannuksien pienentymistä alhaisemman polttoaineen kulutuksen johdosta. Lisäksi hiilijalanjälki pienenee asiakkaan toiminnoissa alhaisemmilla CO2-päästöillä.”

Toyotan moottorit ovat elinkaarikustannuksiltaan edullisia. Niissä ei vaadita jakohihnan vaihtoa missään vaiheessa elinkaaren aikana ja vesipumppukin vaihdetaan vain ja ainoastaan jos se vuotaa. Moottoreissa voidaan käyttää perusmoottoriöljyä erikoisöljyjen sijasta. Luotettavuutta ja käyttökustannuksia parantaa myös ahtamattomuus, jolloin turbon käyttöön liittyvät epäluotettavuus-
ja kustannusriskit loistavat poissaolollaan. Moottorin säätämisessä ei tarvita erillisiä tietokoneohjelmia. Toyota on toimittanut historiansa aikana Suomeen noin 10 000 diesel- ja kaasukäyttöistä vastapainotrukkia ja tänä aikana ei ole ollut tarvetta vaihtaa yhtään moottoria kulumisen takia
edes käytettyyn trukkiin.

Kestävä kehitys on yksi Toyotan perusarvoista. Toyota Tonero -trukit on suunniteltu ja valmistettu niin, että niiden materiaaleista voidaan kierrättää 99 % elinkaarensa lopussa. Toyotan Tonero-tuotteiden tehdas Ranskan Ancenissa ja Suomen myyntiyhtiömme ovat ISO 14001-sertifioituja.

(*)Tonero 1.5t-3.5t mallisto VDI2198 normin mukaan mallista riippuen

(**) Stage IIIa

Lisää tietoa Toyota Tonero-mallistosta:

http://www.toyota-forklifts.fi/Fi/Products/ic-counterbalanced-trucks/toyota-tonero/Pages/Default.aspx


Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Toyota Material Handling Sweden AB

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa