1999-03-19

Separaattorilla hydrauliöljyt puhtaiksi

Valtaosa hydraulijärjestelmien ongelmista johtuu veden tai pienten epäpuhtauksien joutumisesta öljyn joukkoon. Alfa Lavalin Emmie-separaattorikoneikko puhdistaa sekä laivoissa että teollisuusyrityksissä käytettävät hydrauliöljyt. Laite poistaa öljystä kaiken veden sekä 99 % pienistä, 2...5 µm:n kiintoainehiukkasista.
Separaattorikoneikko säästää ympäristöä, sillä öljyn käyttöikä moninkertaistuu tehokkaan käsittelyn ansiosta. Myös laitteistojen toiminta-aika sekä suodatinten vaihtoväli pitenee. Separaattorin ansiosta varaosien kulutus on vähäisempää ja jäteöljyn määrä huomattavasti pienempi.
Puhdistettava öljy imetään sivuvirtana syöttöpumpulla separaattoriin, josta se palautetaan puhdistettuna järjestelmään. Sivuvirtakierron ansiosta järjestelmä voi toimia normaalisti separoinnin aikana.
Pyörillä varustettu separaattorikoneikko on helppo siirtää säiliöltä toiselle ja sen käyttö yksinkertaista: pistoke ja letkut kytketään ja laite on käyttövalmis. Koko koneikko painaa vain 55 kg ja puhdistuskapasiteetti on 120/170 Iitraa tunnissa.
– Lisätiedot: Alfa Laval Oy, Espoo.

Tietoa yrityksestä: Alfa Laval Nordic Oy