2004-10-05

Komartek Oyj siirtyy WM-data Novon omistukseen

Komartekin pääomistajat ovat myyneet 61,5 % Komartekin omistuksesta WM-data Novolle, jonka johdosta Komartek Oyj siirtyy WM-data Novon omistukseen. WM-data Novo omisti aikaisemmin 34,3 % yhtiöstä. Nyt toteutuneen yritysjärjestelyn johdosta WM-datasta tulee Pohjoismaiden johtava energia- ja vesihuoltotoimialojen tietotekniikan ratkaisu- ja palvelutoimittaja.

"Energia- ja vesihuoltotoimiala (utilities) on meille selkeä painopistealue ja kasvun mahdollisuus jatkossa. Ruotsissa WM-data on markkinajohtaja erityisesti sähköalan ohjelmistoissa ja nyt pystymme myös Suomessa tarjoamaan asiakkaillemme entistä vahvempaa toimiala- ja ratkaisuosaamista tällä sektorilla", kertoo WM-data Novon toimitusjohtaja Seppo Matikainen.

"Meillä ei ole Komartekin kanssa kilpailevaa liiketoimintaa Suomessa ja liike-toimintakauppa ei aiheuta henkilöstöjärjestelyjä Komartekissa", jatkaa Seppo Matikainen.

"Tehty kauppa vahvistaa Komartekin tuotekehitystä", kertoo Komartekin hallituksen puheenjohtaja Ari Korhonen.
"Komartek kehittää yhdessä energialaitosten kanssa uuden sukupolven sähkön asiakashallintajärjestelmää Kolibria, jolle nyt avautuu entistä suuremmat markkinat Pohjoismaissa", jatkaa Korhonen.

Liiketoimintakaupan yhteydessä Komartekin pienomistajille (4,2 %) tarjotaan mahdollisuus myydä osakkeensa nyt sovitulla kauppahinnalla.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy