2004-08-18

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos uudistaa käyttäjähallintansa

WM-data Novo toimittaa Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) käyttäjähallintaan monipuolisen vahvaan tunnistukseen perustuvan tunnistusjärjestelmän. RKTL on Maa- ja metsätalousministeriön alainen yksikkö, jolla on Suomessa 26 toimipistettä.

Toteutettava tunnistusjärjestelmä tuo mukanaan joustavuutta sekä sisäiseen että ulkoisten kumppanien kanssa käytävään tiedonvaihtoon. Ratkaisun avulla voidaan tunnistautua paikkariippumattomasti eri tunnistustapoja käyttäen ja se mahdollistaa kertakirjautumisen useaan järjestelmään samanaikaisesti.

"Tietoturvan taso nousee ja verkkopalvelujen käytettävyys paranee, kun siirrymme sovelluskohtaisesta käyttäjätunnistuksesta käyttäjien henkilökohtaiseen tunnistukseen ja roolien kautta hallinnoitaviin käyttöoikeuksiin", sanoo tietojärjestelmäpäällikkö Matti Kaisla RKTL:stä.

Henkilökohtainen tunnistautuminen roolipohjaisen käyttöoikeuksienhallinnan avulla on tehokas tapa organisoida usean järjestelmän erilliset tunnistusmenetelmät. Käyttäjähallinnan uudistuksessa huomioidaan erityisesti jatkuvasti kehittyvä ympäristö vaatimuksineen.

"WM-data Novo on toiminut IT-riskienhallinnan ja tunnistuspalveluiden toimittajana useissa valtiohallinnon sekä yksityisten organisaatioiden projekteissa. RKTL:n päätös valita WM-data Novo palvelutoimittajakseen vahvistaa asemaamme tietoturvapalveluiden tarjoajana", sanoo Mikko Jakonen WM-data Novosta.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy