2003-06-11

Terveystilin sähköinen asiointi ja eResepti Espanjaan

Novo ja espanjalainen vakuutusyhtiö AMCI (Agrupació Mutua Del Comerç I la Industria) ovat sopineet Novon Terveystilin sähköisen asioinnin ja eReseptin pilotoinnista. Testaukseen osallistuu noin 10 000 käyttäjää Katalonian alueella.

Novon asiantuntijalääkäri Jari Forsström: "Pidän sopimusta AMCIn kanssa merkittävänä, sillä yhtiö on Espanjassa ensimmäinen, joka tarjoaa sähköistä reseptiä asiakkailleen. Terveystiliä tuotteistamme parhaillaan ja Espanjan pilotti on meille tärkeä osa tuotekehitystä".

AMCI on Barcelonan alueella toimiva, vuonna 1902 perustettu vakuutusyhtiö, jolla on yli 300 000 asiakasta. Terveystilin sähköisen asioinnin avulla AMCI tarjoaa asiakkailleen terveydentilaan ja lääkitykseen liittyviä henkilökohtaisia palveluita ja mahdollisuuden uutis- ja keskustelupalstojen käyttöön terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

"Luomme ja kehitämme uusia tapoja terveydenhuollon asiakaspalvelun tehostamiseksi. Tärkeintä on asiakastyytyväisyyden parantaminen kustannustehokkaisiin prosesseihin yhdistettynä", luonnehtii AMCIn johtaja Jordi Bertran Llorach.

Terveystilin sähköinen asiointi mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen ja konsultoinnin verkossa, mutta ei vielä tässä vaiheessa sisällä yhteyttä erilliseen potilastietojärjestelmään, kuten Suomen markkinoille toteutettava Terveystili. Espanjan pilotoinnissa käytetään samaa tekniikkaa kuin Novon Atuline-virtuaalisairaalassa ja sähköisessä asioinnissa muutamissa Suomen kunnissa.

eReseptin käyttö lisää lääkemääräysten turvallisuutta, sillä paperireseptiin verrattuna sähköistä reseptiä on paljon vaikeampi väärentää. Lääkemääräys syötetään www-selaimella ja sähköinen resepti tallentuu potilaan Terveystilille paperille tulostamisen sijaan. Asioidessaan apteekissa potilas antaa luvan reseptin tietojen lukemiseen Terveystililtään henkilökohtaisilla tunnuksilla. Lääkkeiden toimittamisesta jää merkintä potilaan lääkemääräysten listaan, joten tiliä voidaan käyttää myös reseptien säilyttämiseen. Näin potilaalla on aina tiedossa oma voimassa oleva lääkityksensä.

Sekä Novon Terveystili että eResepti esiteltiin marraskuussa 2002 Medica-messuilla Saksassa.

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy