2004-10-12

Uusi aluetietojärjestelmä tehostamaan Länsipohjan sairaanhoitopiirin toimintaa

WM-data Novo on toimittanut Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirille aluetietojärjestelmän. Tietojärjestelmän avulla alueen terveyskeskusten ja sairaaloiden järjestelmät liitetään yhteen, jolloin tiedot ovat laajasti käytettävissä eri organisaatioiden välillä. Hanke tukee myös kansallisen terveysprojektin tavoitteita.

Tietojärjestelmäprojekti toteutetaan vaiheittain, joista ensimmäinen on saatu valmiiksi. Aluejärjestelmä kattaa nyt sairaanhoitopiirin kuudesta terveyskeskuksesta neljä sekä sairaanhoitopiirin tiloissa toimivan terveyskeskusten yhteisen päivystysyksikön. Jatkossa tavoitteena on saattaa sairaanhoitopiirin ja sen alueen kaikkien kuuden terveyskeskuksen potilastiedot samaan järjestelmäkokonaisuuteen siten, että saumaton hoitoketju saadaan aikaiseksi.

"Järjestelmätoimittaja valittiin kilpailutuksen perusteella, jolloin taloudellisten tekijöiden ohella keskeisenä perusteena oli nimenomaan saumattomuuden aikaansaaminen kaikkien sairaanhoitopiirin yksiköiden kesken joustavasti ja tehokkaasti", sanoo projektin ohjausryhmän puheenjohtajana toimiva sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Tuomola.

"Kun potilastietoa käsitellään alueellisesti, säästetään aikaa ja rahaa, kun mm. tutkimustulokset, hoitotoimenpiteet ja tiedot lääkityksestä ovat tiedossa. Tällaiset vaatimukset täytetään yhden järjestelmän mallissa nopeasti ja vältetään monta ongelmaa", Tuomola toteaa.

"Yhteistyömme WM-data Novon kanssa on sujunut hyvin. Järjestelmä on otettu käyttöön aikataulun mukaisesti ja budjetti on pitänyt alusta alkaen", kertoo projektipäällikkö Tellervo Alanärä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä. "Aluetietojärjestelmän käyttöönoton yhteydessä koulutimme alueellisesti yli 300 henkilöä käyttämään järjestelmää. Yhteisesti järjestetystä koulutuksesta saatu positiivinen palaute innostaa meitä kehittämään edelleen alueellista yhteistyötä."

Tietoa yrityksestä: CGI Suomi Oy