2011-06-10

Larox Flowsys jatkoi kasvuaan ja panostusta kasvaville markkinoille

Yrityksen tuotekuva Flowrox Oy - Larox Flowsys jatkoi kasvuaan ja panostusta kasvaville markkinoille

Lappeenrantalainen virtaus-, säätö- ja pumppaustekniikan laite- ja palvelutoimittaja Larox Flowsys jatkoi vahvalla kasvu-uralla vuonna 2010. Liikevaihto kasvoi 32 % ollen 21,3 miljoonaa euroa. Konsernin tulos ennen veroja oli 0,9 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta yli 77 % tuli Suomen rajojen ulkopuolelta. Konsernin palveluksessa on 108 henkilöä, joista Lappeenrannassa 64.

Toimitusjohtaja Heikki Hyttisen mukaan yhtiö kasvoi kaikissa maanosissa ja kaikilla päämarkkinoilla. ”Vuosi 2010 oli hyvä ja vahva vuosi ja palasimme takaisin kasvu-uralle. Tulevien vuosien näkymät yrityksen päämarkkinoilla eli kaivos- ja energiateollisuudessa ovat myös hyvin valoisat ja pyrimme jatkamaan kasvua vahvistamalla omia myyntikanaviamme päämarkkinoilla sekä laajentamalla tuotevalikoimaamme”.

Tytäryhtiöt Australiaan ja Etelä-Afrikkaan

Larox Flowsys Oy:llä on jo pitkään ollut tytäryhtiöt Suomessa Kouvolassa ja Yhdysvalloissa Marylandissa. Tämä lisäksi yritys on palvellut asiakkaitaan yli 50 edustajan verkoston kautta globaalisti.

Viimeisen puolen vuoden aikana Larox Flowsys on perustanut tytäryhtiöt myös Australiaan ja Etelä-Afrikkaan, jotka molemmat ovat merkittäviä kaivosteollisuusmaita. ”Paikallisella läsnäololla haluamme parantaa entisestään tuotteiden saatavuutta ja palvelua näissä maissa”, toteaa Hyttinen.

Lappeenrannassa merkittävää tuotekehitystyötä

Lappeenranta on Larox Flowsysin kotipaikka ja suurin tuotannollinen yksikkö. Lappeenrannassa tehtiin viime vuonna myös yhtiön suurin tuotekehityspanostus, jonka tuloksena kehitettiin erikoispumppuperhe vaativien väliaineiden pumppaamiseen. Uudella epäkeskoruuvipumpulla saavutetaan huomattavia ympäristö- ja tehokkuusparannuksia pumppausprosesseissa.

Uusi pumppuperhe täydentää Larox Flowsysin palvelutarjontaa, johon kuuluu letku- ja levyluistiventtilejä sekä letkupumppuja ja näiden huoltopalvelut.

Larox Flowsys oli aikaisemmin Larox Oyj:n osakkuusyhtiö, mutta viime vuoden aikana tehtyjen omistusjärjestelyiden jälkeen Larox Flowsys Oy:stä tuli Capillary Oy:n 100%  omistama tytäryhtiö.


Lehdistötiedote lähetettiin MyNewsdeskillä

Tietoa yrityksestä: Flowrox Oy

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa