2013-12-02

Flowrox ja Rocsole perustavat yhteisyrityksen valmistamaan saostuman mittausantureita

Yrityksen tuotekuva Flowrox Oy - Flowrox ja Rocsole perustavat yhteisyrityksen valmistamaan saostuman mittausantureita


Teollisuusventtiileiden ja –pumppujen valmistaja Flowrox ja matemaattiseen mallinnukseen ja optiikkaan perustuvia mittalaitteita ja säätöratkaisuja kehittävä Rocsole perustavat yhteisyrityksen, Flowrox Automationin.

Flowrox Automation erikoistuu saostumaa kuvantavien antureiden valmistamiseen ja niiden myynnin hallinnointiin. Anturit perustuvat Rocsolen kehittämään ainutlaatuiseen keksintöön, jossa matemaattinen mallinnus ja teollisuusmittaus yhdistyvät innovatiivisella tavalla. Anturi näkee prosessiputken sisään ja leikekuvantaa syntyneen saostuman sekä laskee vapaan tilan määrän putkessa.

Flowrox Scaling Watch –nimellä markkinoitava tuote lanseerataan ensi kesänä, mutta koemarkkinointiin se tulee Flowroxin tytäryhtiöiden kautta jo vuoden vaihteessa. Flowroxilla on tuotteen yksinmyyntioikeus loppuasiakkaille ja Rocsole keskittyy säätöratkaisuihin kemikaalivalmistajien kanssa.

”Flowroxin tavoitteena on olla alansa edelläkävijä ja tarjota uusinta teknologiaa asiakkailleen. Yhteistyö Rocsolen kanssa on hieno mahdollisuus niin meille kuin asiakkaillemmekin. Antureiden käyttö vähentää muun muassa ennalta arvaamattomien tuotantokatkosten määrää asiakkaan prosessissa ja tehostaa siten tuotantoa. Samalla asiakkaalle syntyy merkittäviä kustannussäästöjä ja kilpailuetua”, kertoo Flowroxin toimitusjohtaja Heikki Hyttinen.

”Yhteisyrityksen perustaminen yhdessä suuren teollisen valmistajan kanssa mahdollistaa globaalin myynti- ja jakelukanavan kehitetylle ratkaisulle ja näin saamme uuden suomalaisen innovaation maailmalle. Olen iloinen siitä, että saamme ympärillemme kehitys- ja kasvuhaluisia ihmisiä, joilla on näyttöä kasvun toteuttamisesta”, sanoo Rocsolen toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.

Flowrox Automationin kotipaikkana on Kuopio. Yritysjärjestelyyn liittyen Capillary ostaa osuuden Rocsolesta ja tulee näin sen omistajaksi. Capillary on sijoitusyhtiö, joka omistaa Flowroxin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Heikki Hyttinen, Flowrox Oy, puh. 040-183 0103 ja
toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen, Rocsole Oy, puh. 050-328 2648



Lehdistötiedote lähetettiin Mynewsdeskin kautta

Tietoa yrityksestä: Flowrox Oy

Uutinen esitetään yhteistyössä MyNewsdeskin kanssa